Reklam Gelirini Bildirmeyene Ceza

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), reklam gelirlerini süresinde bildirmeyerek ilgili kanun hükümlerini ihlal eden yayin kuruluslarina toplam 665 bin lira idari para cezasi verdi.

Reklam Gelirini Bildirmeyene Ceza

AA muhabirinin edindigi bilgiye göre, Üst Kurul, Radyo ve Televizyonlarin Kurulus ve Yayin Hizmetleri Hakkinda Kanun'un 42. maddesi geregince her ay elde ettikleri reklam gelirlerini, takip eden ayin 20'sine kadar beyan etmeleri gerekirken bu yükümlülüklerini yerine getirmeyen veya geç beyanda bulunan 250 radyo ve televizyon kurulusu hakkinda para cezasi uygulanmasini kararlastirdi.
Ilgili kanunun 42. maddesinde yapilan ve 4 Temmuz'da yürürlüge giren degisiklikle, yayin kuruluslarinin, her takvim ayi içinde elde ettikleri ticari iletisim gelirlerini, takip eden ayin 20'sine kadar Üst Kurul'a beyan etmeleri gerekiyor.
-TV kuruluslarina 5 bin, radyolara yarisi-
Yayin kuruluslarinin ilgili dönemde gelir elde etmemis olsalar dahi bunu belirten bir beyannameyi Üst Kurul'a verme yükümlülükleri bulunuyor.
Kanunun 42/5 maddesi ile süresi içinde beyanname vermeyen TV kuruluslari hakkinda 5 bin lira, radyo kuruluslari hakkinda ise bu tutarin yarisi oraninda idari para cezasi uygulanmasi öngörülüyor.
Söz konusu kanun hükmü kapsaminda, RTÜK'ün 11 Ekim'deki toplantisinda, Temmuz 2012 dönemine ait reklam gelirlerini süresinde beyan etmeyerek ilgili mevzuati ihlal ettigi belirlenen 250 radyo ve televizyon kurulusuna, toplam 665 bin lira idari para cezasi uygulanmasina karar verdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284