Riskli Binalar Artik Zeminden Tespit Edilecek

Çevre ve Sehircilik Bakanligi, riskli bina tespitinin daha hizli olmasi için ODTÜ ve ITÜ ile ortaklasa çalisma baslatti.

Riskli Binalar Artik Zeminden Tespit Edilecek

Çevre ve Sehircilik Bakanligi yetkilileri, riskli bina tespitinin daha hizli sekilde olmasi için yeni bir yönetmelik taslagi üzerinde çalismaya basladi.
ODTÜ ve ITÜ ile ortaklasa yürütülecek çalismayla riskli bina tespitinde yeni yöntem ve kriterler belirlenecek.
Bakanligin gözetiminde yapilan çalismayla binanin bütününün incelenmesi yerine, depremde en fazla zarar gören zemin katin kritik kat olarak belirlenip, buradan numune alinmasi saglanacak.
-Riskli bina tespiti hizla devam ediyor-
Bakanligin belirledigi lisansli kuruluslarca yapilan riskli bina tespitleri ise hizla devam ediyor. Bugüne kadar lisansli kuruluslar araciligiyla çesitli illerden yaklasik 75 riskli bina tespiti yapildi.
-Lisansli kuruluslar Bakanligin internet sayfasinda-
Çevre ve Sehircilik Bakanligi Altyapi ve Kentsel Dönüsüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, AA muhabirine yaptigi açiklamada, vatandaslarin, bakanlik tarafindan lisanslandirilmis kurumlara binalarini tespit ettirmesi gerektigi söyledi.
Son günlerde Bakanliga vatandaslardan riskli binalarini kime tespit ettirecekleri yönünde çok sayida soru ulastigina isaret eden Gürgen, riskli yapilarin tespiti için kurum ve kuruluslarin tam listesinin, bakanligin kurumsal internet adresinde yer alan kentsel dönüsüm linki altinda yer aldigini ifade etti.
Gürgen, bu linki açan vatandaslarin, sayfaya çikan Türkiye haritasini tiklayarak bulunduklari ili seçerek buradaki listeden riskli bina tespiti için yetki verilen kurum ve kuruluslara ulasabileceklerini anlatti.
Riskli binasi tespit edilen vatandaslarin, binalariyla ilgili hazirlanan raporlar Çevre ve Sehircilik Bakanligi ya da Çevre ve Sehircilik il müdürlükleri tarafindan inceleniyor. Incelemeler sonucunda bina yeterli deprem performansina sahip degilse ya da ekonomik ömrünü tamamladiysa yikimina karar veriliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284