Uluslar Arası Kültür Turizmi Ve Medya Kurultayı Bugün Konya’da Başlıyor

Başbakanlık ve Kültür Bakanlığı’nın öncülüğünde düzenlenen Uluslar arası Kültür Turizmi ve Medya Kurultayı 14-17 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek.

Uluslar Arası Kültür Turizmi Ve Medya Kurultayı Bugün Konya’da Başlıyor
5. Mevsim Prodüksiyon ve Kontv’nin yerel partner olarak görev alacağı programın Konya ayağında İslam Dünyası Turizm başkenti, Karaman ayağında ise Türk Dili Turizm başkenti teması işlenecek. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karaman Belediyesi ise misafirlere ev sahipliği yapacak. Konya’dan Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Selçuklu Belediyesi ile Konya ve Karaman Yerel medyası da organizasyona destek verecek.
Uluslar arası Kültür ve Turizm Kurultayına katılacak olan yerli ve yabancı basın mensupları ile medya sivil toplum örgüt temsilcileri 14-15 Temmuz tarihlerinde Konya’da sunumlar, paneller ve kültürel etkinlikler ile şehir gezisi olarak planlanan organizasyonda misafirler 16 Temmuz’da Karaman’da olacaklar.
Konya’daki programlara Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Karaman’daki programlara ise Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan katılacak.  Konya ve Karaman program çerçevesinde dünyanın dört bir tarafından gelecek olan 60 kadar yabancı medya mensubu, 50 ulusal medya mensubu ve 150 civarında da yerel ve bölgesel medya mensubunun katılması bekleniyor.
Organizasyonda, genelde son günlerde yaşanan terör hadiseleriyle sıkıntılar yaşayan ülkemize özelde ise Konya ve Karaman’ın tanıtılmasına büyük katkı sağlaması hedefleniyor.
Kurultay 14 Temmuz Perşembe günü saat 10.00’da yapılacak açılış ve protokol konuşmalarıyla başlayacak. Protokol konuşmalarında Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya Valisi Yakup Canbolat ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş söz alarak medyanın önemine değinecekler.
Saat 11.15’de İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Mustafa Çıpan tarafından Hz. Mevlana sunumu yapılacak. Konya Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Turizm Şube Müdürü Mustafa Yılmaz’da İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya konulu bir sunum gerçekleştirecek.
Programın öğleden sonraki bölümü saat 13.30’da Küresel Sorunlar ve Medya paneliyle başlayacak. Panelin moderatörlüğünü ATV Ankara temsilcisi Mehmet Akarca yapacak. Panelde London Post Gazetesi Editörü Shahid Qureshi “Brexit ve Mülteci Krizinin İngiltere-AB ilişkilerine yansımaları”, Humphreys-Travel and Transport Dergisi’nden Patrick Robert “Küresel Terörizmin Uluslar arası Turizme Etkileri”, Rus İntrevaz TV Editörü Rustemov İkbal “Uçak Krizi sonrası dönemde Rus basınında Türkiye’nin İmajı ve Türkiye Rusya İlişkilerinin Geleceği”, Preporod Gazetesi Yardımcı Editörü Elvadin Subasic “Balkan Ülkeleri-Türkiye İlişkileri”, Akşam Gazetesi köşe yazarı Emin Pazarcı “Yerli ve Yabancı Medya Değerlendirmesi” konularında katılımcıları bilgilendirecek.
Verilecek kısa bir aranın ardından konuklara Bedesten, Mevlana Türbesi gezdirilecek. Akşam yemeğinin ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un konuk olacağı ve TRT ortak yayını ile yerel kanallarca canlı yayınlanacak olan Anadolu Soruyor programı gerçekleştirilecek.
15 Temmuz Cuma günü ise yerli ve yabancı medya mensuplarına Karatay Medresesi, İnce Minareli Medrese, Alaaddin Tepesi, Kon TV, Bilim Merkezi, Stadyum, Kelebekler Vadisi, Aya Elena Klisesi ve Sille gezisi yaptırılacak.
Kurultay 16 Temmuz Cumartesi günü Karaman'da yapılacak oturumlarla devam edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284