Uluslararasi Kadin Ve Medya Sempozyumuna Gidiyorlar

Basbakanlik Basin Yayin ve Enformasyon Genel Müdürlügü (BYEGM) tarafindan Uluslararasi Kadin ve Medya Sempozyumu düzenleniyor. 4-5 Nisan 2012 tarihlerinde Antalya’da (Concorde De Luxe Resort Otel, Lara) gerçeklesecek sempozyuma Basbakan Yardimcisi Bülent Arinç ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Fatma Sahin de katilacak.

Uluslararasi Kadin Ve Medya Sempozyumuna Gidiyorlar
Sempozyumda, yurt içi ve yurt disindan; is, medya ve sanat dünyasindan taninmis isimler konusmaci olarak yer alacak. Sempozyuma, yerel medyadan 81 ilden davet edilen basin karti sahibi kadin gazetecilerin yani sira yurtdisindan da yaklasik 30 kadin medya mensubu yer alacak. Sempozyuma ilimizi temsilen Karaman’in Sesi Gazetesi muhabirleri Fatma Yavuzaslan ile Sultan Akbulut katilacak.
Iki gün sürecek ve bes oturumda gerçeklesecek sempozyum, Basbakan Yardimcisi Bülent Arinç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Fatma Sahin ve BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya’nin açilis konusmalariyla baslayacak.
Sempozyumun “Medyada Kadin Algisi” baslikli 1. Oturumun moderatörlügünü Dogan TV Holding A.S. Yönetim Kurulu Baskani Arzuhan Dogan Yalçindag yapacak. Bu oturumda Sanliurfa Milletvekili ve TBMM Toplumsal Cinsiyet Esitliginde Medyanin Rolü Alt Komisyonu Baskani Doç Dr. Zeynep Karahan Uslu, Star Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni Mustafa Karaalioglu, Hürriyet Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni Enis Berberoglu, Aksam Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni Ismail Küçükkaya, Yunanistan Channel 9 TV’den Eliza Lympousi ve ABD Women in Media And News’tan Jennifer L. Pozner konusmaci olarak yer alacaklar.
Sabah Gazetesi politika yazari Nur Batur’un moderatörlügünü yapacagi “Medya Yönetiminde Kadin” konulu 2. Oturumda ise BM Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye Ofisi Toplumsal Cinsiyet Programlari Proje Koordinatörü Meltem Agduk, Show TV Haber Genel Yayin Yönetmeni Tuba Atav, Yeni Asir Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni Sebnem Bursali, Pembe Pusula Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni Neslihan Çelik Alkoçlar, KKTC Türk Ajansi Kibris (TAK) Haber Ajansi’ndan Özgül Gürkut Mutluyakali, Azerbaycan Kafkasya Medya Merkezi Baskani Sevil Nuriyeva bildirilerini sunacaklar. 
Sempozyumun 3. Oturumu, “Medya, Kadin ve Hukuk” basligini tasiyor. Oturumun moderatörlügünü ise AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Edibe Sözen yapacak. Bu oturumun konusmacilari su isimlerden olusuyor: Anadolu Ajansi Genel Müdürü Kemal Öztürk, Ankara Barosu Kadin Haklari Merkezi Baskani Av. Aysegül Güngör, Star Gazetesi Yazari Av. Sibel Eraslan, Aileyi Koruma ve Destekleme Dernegi (AKODDER) Baskani Filiz Çolakbayrakdar, KKTC Volkan Gazetesinden Makbule Ötüken, ABD International Herald Tribune’den Nicole Dominique Pope.
Sempozyumun 2. günü gerçeklestirilecek 4. Oturumun moderatörü, yazar ve spiker Aysenur Yazici, basligi ise “Kadin Haklarinin Gelismesinde ve Kadina Yönelik Sosyal Projelerde Medyanin Rolü”. Bu oturuma konusmaci olarak Medya Izleme Grubu (MEDIZ) Çalisma Grubu Üyesi Doç. Dr. Hülya Ugur Tanriöver, Hürriyet Gazetesinden Zeynep Gürcanli, Hacettepe Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Görgün Baran, Aile ve Sosyal Politikalar Bakani Danismani Ayse Kesir, Belçika’danAvrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi Baskan Yardimcisi A. Maria Darmanin katilacaklar.
Moderatörlügünü sanatçi Meltem Cumbul’un yapacagi son oturum “TV Programlarinda ve Reklamlarda Kadin” basligini tasiyor. TRT Genel Müdürü Ibrahim Sahin, A.Ü. Iletisim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Baskani Prof. Dr. Mine Gencel Bek, CNN Türk’ten Sirin Payzin, Yumurcak TV Genel Yayin Yönetmeni Meryem Akbal, Birlesik Arap EmirlikleriMiddle East Broadcasting Center- MBC TV’den Khozama Osmat, ItalyaAgenzia Giornalistica Italia (AGI) Haber Ajansindan Daniela Paulo Viglione bu oturumun konusmacilari olacak.
Sempozyum, katilimcilar ve konusmacilara katilim belgesinin dagitiminin ardindan Antalya gezisi ile sona erecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284