YİNE SEÇİM MEVSİMİ GELDİ!

Yine seçim mevsimi geldi!

Yine seçmenler yollara düşecekler…

Milyonlarca yoksul insanımız, aç, susuz ve çaresizlik içinde kıvranırken, milyarlarca lira yine seçimler için harcanacak!

Zira 2 Kasım 2002 yılından başlanarak, 2018 Haziran ayı dahil olmak üzere:

Üç Cumhurbaşkanlığı seçimi…

Altı Genel Seçim…

Üç Yerel seçim…

İki referandum yapıldı.

Görüleceği gibi yaklaşık on beş buçuk yılda, on dört seçim yapılmış oluyor, yani 1,1 yılda bir seçim…

Yaklaşık her yılda bir seçim yapılırsa seçmenler, tercihlerini değiştirme fırsatı bulamamış olurlar. Sonra da her seçimi iktidardaki parti kazanmış olur…

Yıllardır ülkemizde siyaset, bir siyasal parti ve bir siyasi kişinin etrafında yapılıp, şekillenmektedir; bu durumda yapılan siyaset, demokrasi ekseninden çıkarak, bir kişinin istek ve arzularının gerçekleştirildiği bir hal almıştır.

Bir kişi, seçimlerle başbakanlık görevine gelmiş başbakanı ve büyükşehir belediye başkanlarını görevlerinden bir parmak işaretiyle alarak; yine parmak işaretiyle başka kişileri başbakanlığa ve belediye başkanlığı görevlerine atama yapmaktadır; böylece seçilmişler yerine atanmışlar iş başına getirilmişlerdir.

İşte böyle bir ortamda: 24 Haziran 2018 günü Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler yapılacaktır.

Seçimlere gidilirken partiler aralarında; hem Cumhurbaşkanlığı hem de Genel Seçimlere ortak olarak gireceklerini bildiren AKP ve MHP Cumhur İttifakı adı altında gireceklerdir.

Ne var ki, cumhurbaşkanlığı adaylığı için Recep Tayyip Erdoğan’ı aday olarak gösteren MHP’de beş milletvekili onay vermemiştir. Diğer bir anlatımla, MHP’den beş milletvekili Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasını istememişlerdir. Bu durum, Cumhur İttifakı’nda bir çatlak olarak değerlendirile bilir mi acaba?

Genel seçimler için: CHP, İYİ Parti, SP ve DP aralarında Millet İttifakı’nı oluşturarak seçimlerde ortak hareket edeceklerini beyan etmişlerdir. Ancak bu Millet İttifakı içine HDP alınmamıştır, yazık!

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine her parti kendi adayını belirlemiş durumdadırlar. Bunlardan; İYİ Parti ve SP, Cumhurbaşkanı adayını yüz bin imza ile CHP ise Parti grubu tarafından aday göstermişlerdir.

Hiçbir ittifakta yer almayan HDP, cezaevinde tutuklu olan ve 2014 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde %9,76 oranında oy alan adayını, parti grubu tarafından cumhurbaşkanı adayları olarak, YSK bildirmişlerdir…

Bütün adaylara başarılar diliyorum, umarım ülkemiz ve toplumumuz için olumlu icra atlarda bulunurlar.

YORUM EKLE

banner284