1 AYDA 20 KG NASIL VERİLİR?

Aslında evet. Heyecan uyandıran bir başlık. Ama cevap belli. Verilmez. Verilmemeli. Şimdi de heyecanınızın yerini hayal kırıklığı aldı sanırım. Almasın. Çünkü hiç gerçekçi değil, hiç sağlıklı değil. Ha verirsiniz, verdiririz. Ama bu tarz hızlı verdiğiniz kiloları, verdiğinizden de hızlı geri alırsınız. E sonra ne olacak? Hopp yeniden diyet macerası, yeniden vereceksiniz. Sonra yeniden alacaksınız. Sonra yeniden vereceksiniz, yeniden, yeniden, yeniden. Ne oldu? Size bunu yaptıran diyetisyen çoktan zengin oldu. Sizin de vücudunuzda bu süreçte bir tepki oluştu. Artık isteseniz de verememeye başladınız. Vücudunuz direnç gösteriyor. Pişmanlık çoktan başladı da ne çare. Bu tarz hızlı kilo verip alma döngüsüne biz ''yo-yo etkisi'' diyoruz. Yo-yo'ya bir girdik mi çıkamayız mazaallah.

Oysa parayı ve reytingi düşünen şarlatanları değil de sizi ve sağlığınızı düşünen gerçek bir diyetisyenden yardım almış olsaydınız, yavaş yavaş fakat kalıcı kilolar verecek, vücudunuzun ayarlarıyla oynamayacak, onu bozmayacaktınız. Sağlıklı kilo verimi, 1 ayda 2 ila 4 kg arasında olanıdır. Ayda 4 kg, 3 ayda 12 kg, 6 ayda 24 kg, yılda 48 kg vermek demektir. Düşünün hem de kalıcı bir şekilde giden 1 yılda 48 kg! Sapasağlam bir vücut. Söyleyin şimdi gerçek bir diyetisyeni dinlemeye başlasanız da tv ve medyada ipe sapa gelmez tavsiyeler veren bu alanda hiç de uzman olmayan doktorlara ya da parayı ve reytingi düşünen diyetisyenlere kulağınızı tıkasanız daha iyi olmaz mı?

Son olarak bir de şunu eklemeden sözlerimi bitirmek istemiyorum. Mucize diyebileceğimiz hiç bir besin yoktur a dostlar bunu aklınızdan çıkarmayın. ''Şunu yiyin, şu kadar kilo verirsiniz, şu kadar yağ yakarsınız'' bu tarz cümlelerin gerçeklikle en ufak doğruluk payı yoktur. Bunu diyenden hemen uzaklaşın. O reyting ve parayı düşünüyordur. Bir kişi size beslenme ile ilgili bir tavsiye veriyorsa öncelikli o kişinin kim olduğuna bakın. Gerçekten diyetisyen mi, 4 yıllık beslenme ve diyetetik lisans eğitimini almış mı? ''Beslenme'' konusunda tavsiye aldığınız biri kalp doktoru ya da kardiyolog vs olmasın olmamalı. Unutmayın vücutta bir besini yiyip de yağları yakması gibi bir metabolizma yoktur. Ve yine unutmayın ki medya asla ama asla sizi düşünmez, medya sadece parayı düşünür.

DİYETİSYEN ALİ HABACI

MUTLU DİYETİSYENLİK

İrtibat: (Birtat Lokantası üzerinde)

0338 212 30 84

0 506 888 21 63

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ayşe
Ayşe - 6 yıl Önce

Bir ayda 2ve 4kilo çok az değil mi

banner284