14 Şubat 1977

Bu tarihi sizlere elbetteki sevgililer gününü hatırlatıyor ama gönlü ve yaşamları ile dopdolu olan biz karamanlar olarak Şafak vakti yeni bir güneşin doğuşu olan "Duyduğunu değil dogruladigini yazan" Karaman'ın sesi gazetesinin kuruluş yıldönümünün sevgisi ile yeni bir hayatın başlangıcının gururu ile yaşamımızı sürdürüyoruz.  
Bundan 45 yıl önce 14 02 1977 tarihinde kurulan ve o tarihlerde Anadolu'da ilk sarı basın kartı olan  bayan gazeteci ve sahibi olarak bilinen rahmetli sayın Cemile Yavuzaslan teyzemizin sahip olduğu Karaman'ın sesi gazetesi yayın hayatına bin bir zorluklar ve yokluklar içerisinde girmiştir.
Gazetemizin kuruluşunu bizlere zaman zaman anlatan değerli arkadaşım Medeni Yavuzaslan şöyle ifade etmektedir;" Ben hayatta kesin olarak 3 şey de karar kıldım ve de muvaffak oldum. 1- evliliğim. 2- Fransa'ya gitmem 3- Karaman’ın Sesi Gazetesini yayın hayatına geçirmem. 
Ben öğretmen olduğum için gazete sahibi ve Yazı işleri müdürlüğü yapamazdım. Annem Cemile Yavuzaslani sahibi, avukat Şahin Yıldız bey'de genel müdürü olarak bu işe başladım ve halen devam etmekteyim" ifadelerinde bulunurdu.
Ben zaman zaman bu gazetemizde Anadolu daki basının ve gazeteciliğin nasıl yaşam savaşı verdiğini sizlere kalemim yazabildiği kadar yazıp aydınlatmaya çalıştım. Bizim basın hayatımızda bilhassa bu gibi tirajı küçük de olsa Karaman'da yayın yapan gazeteleri desteklemek ve onlara göz kulak olmak duygusu yıllarca gelişemedi.  Sebebini bir türlü bulamadım ve de anlayamadım.
Hadi gelin maddiyatı bir yana bırakalım, memleketimizin, köylerimizin, mahallelerimizin, ekonomimizin, kültürümüzün, tarihimizin gibi konularının bu gazetelerde yazılar yazarak dillere getirmelerini eskiden beri söylerim. " Gelin Karaman'ın Sesi" gazetesi sizleri de her yazı ve köşeleri ile memleket  dertleri ve çıkış yolları yazılarınızla beklemektedir.
Saygıdeğer Yavuzaslan ailesine bu satırlarımda başarılarının uzun yıllar devam etmesini temenni ederken Allah'ın rahmetine kavuşmuş olan Cemile Yavuzaslanı ile televizyon yayınımızın kurulması ve gelişmesinde büyük emeği olan rahmetli Arif Kerem Yavuzaslan da daima anarken ruhları  şad olsun derim.
Medeni kardeşim iyi ki KGRT' yi kurmuşsun sana ve ailene de başarılar sağlıklı uzun ömürler dilerim.

 

YORUM EKLE

banner284