Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Eğitim

09 Eylül 2019 Pazartesi günü eğitim –öğretim yılının başlaması nedeniyle 2019 - 2020 Eğitim-Öğretim yılının sağlıklı, huzurlu ve güven içerisinde tamamlanabilmesi amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Geniş bir katılımla gerçekleşen toplantının ilk bölümünde İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul güvenliği, bağımlılıkla mücadele ve eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik yapılacak çalışmaları ve alınması gereken tedbirleri içeren sunumlar yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Meral, 2019- 2020 eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması dileklerinde bulunarak, yeni eğitim-öğretim yılının okullarımızın idarecileri ile öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum dedi.
 
Toplantıda, eğitimin mesai kavramıyla sınırlandırılacak bir konu olmadığını belirten Vali Fahri Meral, ülkemizin ve toplumumuzun en önemli önceliğinin eğitim konusu olduğunu dile getirerek eğitim konusunda yürütülen çalışmalar doğrultusunda belirlenen hedeflere ulaşılabilmesi için vatandaşların desteğinin önemli olduğunu söyledi. Eğitim kalitesinin artırılmasıyla ilimizin daha iyi noktalara geleceğine olan inancını belirten Vali Meral, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın ve gençlerimizin huzur ve güven içerisinde bir eğitim yılı geçirmeleri için gereken tüm tedbirleri aldıklarını ve almaya devam edeceklerini ifade etti.
 
Yapılan çalışmalarla öncelik durumuna göre belirlenen 4 okulun kent güvenlik sistemine entegrasyonu sağlandığını söyleyen Vali Meral, diğer okullarda ise İl Emniyet Müdürlüğü, İl Özel İdare ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde gerekli çalışmaların yapılarak güvenlik sistemleri kurulduğunu, diğer okullardaki mevcut eksikliklerin de giderilerek kamera sistemlerinin hazır hale getirildiğini söyledi.

Okul servisleri konusunda okul idareleri ve okul aile birliklerinden konuyla ilgili duyarlı olmaları konusunda uyarılar da bulunan Vali Meral, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri tarafından okul servislerinin denetimine yönelik gerekli her türlü tedbirlerin alınacağını ve öğrencilerin güvenli bir şekilde yolculuk yapmalarının sağlanacağını söyledi.
 
Okul çevresinde bulunan internet kafelerin Valiliğimizce kurulan komisyon tarafından sürekli olarak denetlendiğini ve denetlenmeye devam edeceğini ifade eden Vali Meral, sigara satışı konusunda da okul aile birliği, okul idaresi ve öğretmenlerden daha fazla duyarlı olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Toplantıda Metruk binalar konusuna da değinen Vali Meral, Emniyet ve Belediye ile yürütülen ortak çalışma sonucunda bu zamana kadar tespit edilen 174 binanın yıkımının gerçekleştirildiğini ve devam eden çalışmalar doğrultusunda tespit edilen 19 metruk binanın ise yıkım çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 

Madde bağımlılarının uğrak yeri olan park ve bahçelerin aydınlatılmasının zorunlu olduğunu dile getiren Vali Meral, “Madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile mücadelede sıfır tolerans anlayışı içerisinde mücadele edildiğini belirterek bu mücadelede başarılı olunabilmesi için vatandaşların konuya gerekli hassasiyeti göstermelerini ve desteklerini esirgememelerini istedi.

Vali Fahri Meral toplantıda İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan UYUMA projesi ile ilgili velilerimizin de bilgilendirilmesini isteyerek teknik destek konusunda Emniyet Müdürlüğünden gerekli bilgi ve yardımın alınabileceğini söyledi. Toplantı, görüş ve önerilerin ardından Vali Fahri Meral’in katılımlarından ve toplantıya katkılarından dolayı bütün paydaşlara teşekkür etmesiyle sona erdi.

06 Eylül 2019 Cuma günü Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve Vali Fahri Meral başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Vali Fahri Meral’in yanı sıra,  Karaman Belediye Başkan Vekili Ekrem Tokay, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar, İl Mili Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Kurt, daire müdürleri, okul müdürleri ve okul aile birliği temsilcileri katıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.