Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

‘Bilim ve Türkçe’ Konuşuldu

Eğitim

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Türk Dili Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ‘Bilim ve Türkçe’ konulu panel düzenlendi.

Bilim Tarihçisi Merhum Prof. Dr. Fuat Sezgin anısına düzenlenen panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Oktay, dekan ve müdürler, davetliler, üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Türk Dili Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Koyuncu 2011 yılında kurulan merkezin faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi vererek, “Türkçenin yanlış kullanımından ziyade son zamanlarda Türkçenin kullanımında büyük bir tembellik söz konusu. Harflerle kelimeler, kelimelerle de cümleler kuruluyor fakat gençler artık sesli harfleri hiç kullanmıyorlar. Sekiz tane sesli harfi yutarak konuşmaya ve yazmaya devam ederlerse diğer harfleri de zamanla yok edecekler. Gençlerimizin dil konusunda gereken özeni ve hassasiyeti göstermesini dileyerek programı düzenlememizde bize destek olan ve programımıza katılan herkese çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmasının ardından Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İdris Nebi Uysal moderatörlüğünde Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şahin, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Muşmal, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Münir Oktay ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sefa Usta’nın konuşmacı olduğu panele geçildi. 
Bilim Tarihçisi Merhum Prof. Dr. Fuat Sezgin anısına düzenlenen panele Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Oktay, dekan ve müdürler, davetliler, üniversite personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı. Panel, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından onurluk takdimi ile sona erdi.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.