Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

İlk ve Acil Yardım Sempozyumu Düzenlendi

Eğitim

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İlk ve Acil Yardım Öğrenci Topluluğu ile Karaman İlk ve Acil Yardım Derneği ortaklığında “İlk ve Acil Yardım Sempozyumu” düzenlendi. 

İlk ve acil yardım yöntemleri hakkında bilgi paylaşımlarının yapıldığı sempozyumun açılış konuşmasında konuşan İlk ve Acil Yardım Derneği Başkanı İsa Çiçek insanların hayat kurtarmak için bir dakika bile tereddüt etmemesi gerektiğini söyledi. Dernek faaliyetleri hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunan dernek başkanı Çiçek öğrencilere yaşadığı olaylardan örnekler sundu.
Başkan Çiçek’in konuşmasının ardından dernek söz alan dernek üyesi Serkan Uysal sunumunda erişkinlerde temel yaşam desteğini anlattı. Sırasıyla söz alan Fatma Zeren, Hüseyin Şahan, Harun Pancar, Nejat Koç ise erkan Uysal öğrencilere ilk ve acil yardım teknikleri ile ilgili bilgiler aktararak tecrübelerini paylaştılar. 
Öğrencilerin sorularını cevaplandıran dernek üyeleri daha sonra öğrencilerle birlikte yaptıkları uygulamalarla ilk ve acil yardım tekniklerinin birebir canlandırmasını yaptılar. Sempozyum, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde farklı sınıflarda gün boyu süren eğitimlerin ardından sona ardı. 


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.