Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Kazim Karabekir MYO’dan Hüzünlü Kep Töreni

Eğitim

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulu`nda (KKMYO) mezuniyet töreni düzenlendi.

Mezuniyet kutlamalarina ögrencilerin kep atma töreni sirasinda keplerini havaya firlatmak yerine Manisa’nin Soma ilçesinde hayatini kaybeden maden isçilerinin anisina yere birakmalari damga vurdu. Mezuniyet töreninin açilisi tüm sehitler ve Soma’da hayatini kaybedenler için saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.
Törenin açilis konusmasini yapan okul birincisi Büsra Canitez, bu mutlu günde arkadaslari ile buruk bir sevinç yasadiklarini dile getirerek diploma alacak olan arkadaslarini tebrik etti.
Büsra Canitez’in ardindan kürsüye çikan Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulu Müdürü Ögretim Görevlisi Abdulbaki Pinar sözlerine Soma’da hayatini kaybeden vatandaslara bassagligi dileyerek basladi. Pinar daha sonra yüksekokul hakkinda bilgiler vererek, yeni açilacak programlar ile birlikte 2014 Eylül ayindan itibaren ögrenci sayisinin 650 civarinda olacagini söyledi.
Abdulbaki Pinar, mezuniyet günlerinin ögrenciler adina farkli bir heyecani oldugunu hatirlatarak, “Bugün yeni bir hayata basliyorsunuz. Inaniyorum ki hepiniz faydali, ahlakli ve dürüst bireyler olarak vatana ve millete hayirli evlatlar olacaksiniz. Sabredip sebat ettiginizde basariya ulasacaginiza olan inancim tamdir” dedi.
Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulu ögrencileri diplomalarini almalarinin ardindan yapilacak kep atma merasiminde anlamli bir davranisa imza atti. Mezuniyet kutlamalarinda ögrenciler keplerini havaya atarak coskulu bir kutlama yapmak yerine Manisa’nin Soma ilçesinde hayatini kaybeden maden isçilerini anisina keplerini yere biraktilar. Ögrencilerin bu davranisi gerek protokol tarafindan gerekse ailelerinden büyük alkis aldi. Kepleri birakmanin ardindan mezuniyet töreni sona erdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.