Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

“O Bir Dünya Şampiyonu”

Eğitim

Katıldıkları “Uluslararası Caribo Matematik Yarışmasında" en yüksek puanları alarak dünya birinciliğini sadece ilimize değil ülkemize kazandıran Kemal Arslan ve Berkay Nuri Güntürk’ün başarıları yüzümüzü güldürdü.

2, 3-4, 5-6, 7-8, 9-10, 11-12 yaş grubu kategorilerinde İngilizce, Fransızca, Çince ve Farsça gibi dillerde çevrim içi olarak yılda altı kez yapılan “Uluslararası Caribo Matematik Yarışmasına” 3. ve 4. sınıflar kategorisinde katılan Kemal Arslan 11 bin 742 öğrenci arasından dünya birincisi oldu.

Cumhuriyet Nihat Arslan İlköğretim Okulu 4/B sınıfı öğrencisi olan Kemal Arslan’ın diğer öğrencilerden çok farklı bir çocuk olduğunu söyleyen sınıf öğretmeni Fadim Dönmez Kemal’in BİLSEM sınavlarına birinci sınıfta katıldığını ve kazandığını belirtti. Okul çıkışlarında Kemal’in Doğukışla’da bulunan Bilim Sanat Merkezine gittiğini söyleyen öğretmen Dönmez konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Uluslararası Caribou Contest Matematik Yarışması’nda kendi yaş grubunda dünya birincisi olan öğrencimiz Kemal ile gurur duyuyoruz.  Kemal azmini ve isteğini gösteren bir çocuk. Biz ondaki ışığı gördük ve destekledik” dedi.

“Birincilik haberini aldığınızda ne hissettiniz?” sorusunu cevaplayan öğretmen Dönmez “BİLSEM öğretmeni ile beraber matematik olimpiyatlarına hazırladığımız Kemal’in yaşattığı mutluluk sadece Karaman için değil ülkemiz için de önemli bir başarı. Bu onuru bize yaşatan Kemal’in her zaman yanında destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Kemal'in verilen soruları 27 dakikada yanlışsız olarak bitirdiğini söyleyen Cumhuriyet Nihat Arslan İlköğretim Okulu 4-B sınıfı öğrencisi Kemal Arslan “Birinci olduğumu öğrendikten sonra sınıfıma gittim, beni gören herkes mutluluğuma ortak oldu. Okulumu, öğretmenimi çok seviyorum. Matematiği daha da çok seviyorum. Öğretmenlerimin, ailemin başarımdaki katkısı çok fazla. Başarımın sırrı düzenli çalışmak. Bana matematiği sevdiren aileme ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum ” dedi.

Dünya çapında bir gururu ülkemize kazandıran Kemal’in başarısının mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Okul Müdürü Özcan Üstün ise dereceye ilişkin yaptığı değerlendirmede “Okulumuz öğrencisinin zorlu bir sürecin ardından böyle bir başarıyı yakalaması okulumuzda öğrenim gören diğer çocuklarımızı da olumlu yönde etkiledi. Kendi içlerinden bir arkadaşlarının böyle bir başarı elde etmesi belki de seneye okulumuzdan sınava girme oranını daha da artıracak. Öğrencimiz Kemal’i tebrik eder, ailesi ve öğretmenimize katkılarından ötürü teşekkür ederim” dedi.

Eşinin uzun yol şoförü kendisinin ise ev hanımı olduğunu söyleyen anne Dilek Arslan “Eşimde bende üniversite mezunuyuz. Başarısıyla bizi mutlu eden oğlumuz Kemal ailemizin tek çocuğu. Kemal çok farklı bir çocuk. Kendisine has bir dünyası var. 14 Ekim 2021 tarihinde yapılan sınavda soruları doğru olarak yanıtlayan Kemal’in sonuçlarını benimle ilk olarak eşim paylaştı. Eşim ilk dediğinde kulaklarıma inanamadım. Bizleri onurlandıran Kemal’in matematiğe olan ilgisinde destek olan Fadim Dönmez ve Ömer Arslan öğretmenlerimize emekleri için teşekkür ederim” dedi. Haber: Senem YAVUZASLAN

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.