Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Şef Dolmacı “İnternet Aşçısı Olmayın, Kendinize Ait Bir Tarz Yaratın”

Eğitim

Gastronomi ve Aşçılık Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen söyleşi programında öğrencilerle bir araya gelen ünlü şef Mahmut Dolmacı mesleki deneyimlerini paylaştı. 

Aşçılık mesleğinin dünyanın en iyi on mesleğinden birisi olduğunu söyleyen Dolmacı, aşçılığın ekonomik açıdan ise dünya sıralamasında sekizinci olduğunu ve bu mesleği icra eden kişilerin hedefini yüksek tutması durumunda mesleğin daha yüksek noktalara geleceğini söyledi.
“Her meslekte olduğu gibi bu meslekte de edep, üslup, temizlik, matematik, yabancı dil gibi alanlarda kendinizi geliştirmek zorundasınız” diyen şef Dolmacı öğrencilerin bu beyaz önlüğü giyip hakkını vererek taşımaları durumunda hem mutlu olacaklarını hem de para kazanabileceklerini söyledi. 
Meslek yaşantısı boyunca yaptığı işin en iyisini yapmaya çalıştığını söyleyen Dolmacı Aşçılığın çok güzel bir meslek olduğunu vurgulayan Şef Dolmacı, “Zorluklara rağmen mesleğinize sahip çıkın. Sabrı kendinize ilke edinirseniz muhakkak başarıya ulaşırsınız. Sabır ve özveri en temel iki ilkeniz olsun. Mesleğe alışana kadar ‘eyvallah’ demeyi bilmelisiniz. Şikâyet etmeden işinize emek verin, muhakkak size yol gösterenler olacaktır. Kesinlikle internet aşçısı olmayın. İnternette bir tip yemek için birçok tarif bulabilirsiniz fakat bana göre, bir tarzınız olmalı. Kendinize ait bir tarz yaratıp bu tarzı uygulamanız gerekiyor. Başkalarının tarzı ile mesleğinizi özgün bir şekilde yürütemezsiniz” dedi. 
“Ülkemizin mutfağına sahip çıkalım, kendi kültürümüzü yaşatalım” diyen şef Dolmacı daha sonra öğrencilerin sorularını cevaplandırdı. Soru-cevap ve plaket takdimi ile son bulan söyleşinin ardından öğrencilerle birlikte Aşçılık Uygulama Mutfağına geçen Şef Mahmut Dolmacı çeşitli lezzetlerin yapımında ustalık gerektiren tüyoları öğrencilerle paylaşarak kebap ve tatlı yaptı. 


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.