Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Yavru Tema Günü Kutlandi

Eğitim

Cumhuriyet Ilkögretim Okulu Ögretmenleri ve ögrencilerinin düzenledigi Yavru Tema Günü etkinliklerle kutlandi.

'Yavru Tema Günü' kutlama programina, Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, Orman Il Müdürü Ismail Çelik, TEMA Vakfi Karaman Il Temsilcisi Dr. Levent Küçükalpelli, TEMA Il Temsilci Yardimcisi Halil Baskalkan, Okul Müdürü Abdurrahman Koçak, okul ögretmenleri ve birçok veli katildi.
Cumhuriyet Nihat Arslan Ilkögretim Okulu Yavru Tema Baskani Enes Sanli yaptigi açilis konusmasinda TEMA'nin 11 Eylül 1992 tarihinde, Hayrettin Karaca ve Nihat Gökyigit tarafindan kuruldugunu söyledi. Yavru TEMA ve yaptiklari çalismalar hakkinda bilgi veren Sanli konusmasinda;'' TEMA Vakfi’nin amaçlari yönünde bilgilenmeye, bilgilerimizi paylasmaya ögretmenlerimizle birlikte söz veren toprak ve çevre dostu gönüllü ilkögretim ögrencileriyiz. Yavru TEMA olarak ilgilenir, bilgilenir, dünyamizi bütün canlilari ile severiz.Tüm canlilar ile birlikte yasamanin önemini ögrenir ve yasam hakkina saygi duyariz.19 yil önce “Türkiye Çöl Olmasin” diyerek yola çikan degerli büyüklerimiz Sn. Hayrettin KARACA ve Sn. Nihat GÖKYIGIT ve bu yolda yürüyen tüm büyüklerimize; TEMA Vakfi’na tesekkür eder, açtiklari yolda yürüyecegimize söz veririz. ‘dedi.
Okul Müdürü Abdurrahman Koçak katilimlarindan dolayi herkese tesekkür etti. Koçak: ‘Okulumuzda gerçeklestirdigimiz birçok faaliyetten birisi olan Yavru Tema faaliyetimize çok önem veriyoruz. Ögretmen arkadaslarimizin ve ögrencilerimizin bu örnek çalismalarini her zaman destekliyoruz. Okulumuz 2009 yilinda Yesil Yaprak ödülüne layik görülmüstü. Çevremizin ve dogamizin daha temiz ve yesil olmasi için çalismalarimizi sürdürmekteyiz” dedi.
TEMA Vakfi Karaman Il Temsilcisi Dr. Levent Küçükalpelli selamlama konusmasi yaparak, Karaman TEMA Vakfi'nin baslangicindan beri her türlü etkinliginde var olan Yavru Tema Sorumlusu Bayram Vanli ‘ya ve ögretmen Mürside Vanli ‘ya tesekkür etti.
Il Milli Egitim Müdür Bekir Aksoy yaptigi konusmada ögretmenlerin ve ögrencilerin gayretlerinden dolayi tebrik etti. Aksoy'' Bizler ne kadar bu ise gönül verir bakarsak, yetistirdigimiz çocuklarimizda kendilerinden sonra gelenlere emanet edecektir. Bu programi hazirlayan yavru tema gönüllülerinin bu hizmeti, bu asklari, sahsen beni gelecek adina umutlandirmistir. Bu çocuklarimiz gelecegimize ve topraklarina sahip çikacaktir. Üzerimizde bulundugumuz topraklar çok pahalidir. Geçtigimiz günlerde Ibrahim Refik Bey'in konferansinda anlattigi gibi Çanakkale Savasi'nda bir metrekareye alti bin mermi düstügünü söylemisti. Bu topraklar atalarimizin mirasidir. Bu topraklar çok degerlidir. Bu programin hazirlanmasinda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.'' dedi.
Konusmalarin ardindan Yavru TEMA’cilarin hazirladigi Anadolu oyununu sergilendi. Oyundan sonra 2005’den günümüze Yavru TEMA’nin etkinliklerinin yer aldigi slayt izlendi. Okulda yapilan 'Toprak' konulu siir yarismasinda dereceye giren ögrenciler, 6.7. siniflarda Fatma Karagöz, Ayse Betül Demir, 3.4.5. siniflarda, Büsra Altay, Seyda Nur Açikgöz' e Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy tarafindan ödülleri takdim edildi.
Program Yavru TEMA'cilarinin okul bahçesinde yetistirdikleri çam fidanlarinin ve mese palamutlarinin incelenmesi sonrasi sona erdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.