Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

En Fazla İhracat Irak’a Gerçekleştirildi

Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü Dış Ticaret İstatistiklerinden 2019 yılı Dış Ticareti konusundan yazılı açıklama da bulundu.

Yapılan yazılı açıklama da; “2019 Şubat ayı geçici sonuçlarına göre; İhracat % 9,4, ithalat ise %2 4,7 azaldığını İhracatın ise 23,6 milyon dolar değerinde gerçekleştiriliyor.İhracat değeri bir önceki yılın aynı ayına göre 26 milyon dolar düşüş gösterdi. 6,6 milyon dolar değerinde İthalat değeri bir önceki yılın aynı ayına göre 8,8 milyon dolar TÜİK Konya Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; 2019 Şubat ayında en fazla ihracat 4,3 milyon dolar ile Irak’a gerçekleştirildi. Bu ülkeyi 3,7 milyon dolar ile Yemen ve 1,9 milyon dolar ile Suriye izledi. 2018 Şubat ayında ise en fazla ihracat 5,7 milyon dolar ile Irak’a yapılmıştır. 2019 Şubat ayında yapılan ihracat içerisinde en büyük pay 16 milyon dolar değeri ile Fırın ürünlerine aittir. Bu değeri 1,9 milyon dolar ile Kakao, çikolata ve şekerleme, 1 milyon dolar ile Plastik ürünleri izlemektedir. 2018 Şubat ayında İhracat içerisindeki paylara bakıldığında 17,7 milyon dolarlık değeri ile yine Fırın ürünleri ilk sırada gelmektedir.
Yapılan ithalat içerisindeki paylara bakıldığında ilk sırada Bitkisel ve hayvansal sıvı ve katı yağlar yer almaktadır. 2019 Şubat ayında yapılan ithalat içerisindeki paylara bakıldığında 1,5 milyon dolarlık değeri ile Bitkisel ve hayvansal sıvı ve katı yağlar ilk sırada yer almaktadır. Bu değeri 1,3 milyon dolar ile Kakao, çikolata ve şekerleme ve 1,2 milyon dolarlık değeri ile Sentetik kauçuk ve plastik hammaddeler izlemektedir. 2018 Şubat ayında yapılan ithalat içerisinde en büyük pay 2,3 milyon dolarlık değeri ile Şekere aittir” denildi. 


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.