Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

“İstanbul Peynir Festivali”nde Karaman Rüzgârı Esiyor

Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteği ve himayesinde ülkemizde ilk kez düzenlenen ve 18 Nisan 2019 Perşembe günü kapılarını misafirlerine açan “İstanbul Peynir Festivali” Oba Süt Ürünleri ürünleriyle yer aldı.

 21 Nisan 2019 Pazar gününe kadar açık olan “İstanbul Peynir Festivali” hakkında bilgi veren Oba Süt ve Süt Ürünleri işletme sahibi Veli Uğur bu festivalin ülkemizde böylesine büyük bir organizasyon olarak ilk kez yapıldığını söyledi. Uğur “Karamanımızın yanı sıra pek çok şehir de yöresel ürünlerini tanıtmak amacıyla stantlarda yerini aldı. İstanbul Peynir Festival’inde ilimizin meşhur Divle peynirini tadanlar bir daha bir daha tatmak istiyorlar. Bu da bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. 42 yıldır bu sektörün içerisinde yer alıyoruz. Pişmiş sütten yapılan kaymağımız, tereyağımız, keçi-koyun peynirimizle İstanbul’da Karaman rüzgârı estiriyoruz. İyi ki geldik dediğimiz bu festivalin inşallah bundan sonraki organizasyonlarında da yer alıp Karaman peynirini bilmeyenlere anlatacak, tattıracağız” dedi. 


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.