Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Kobi Gel Kobi-Gelişim Destek Çağrısı Yapıldı

Ekonomi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı koordinesinde ve KOBİ Destek programı kapsamında ““KOBİ-Gel Kobi-Gelişim Destek Programı Proje Teklif Çağrısı” ve “İmalat Sanayinde Dijitalleşme Temalı Proje Teklif Çağrıları” ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

KOBİ-Gel Destek Programı Çağrısı amacıyla firma yetkililerine yardım konusunda bilinçlendirmek ve imalat sanayisinde dijitalleşme bilgilerini aktarmak amacıyla İlimiz Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (OSB) Toplantı Salonu’nda 4 Nisan Perşembe günü saat 10:30’da gerçekleşen toplantıya konuşmacı olarak katılan Karaman KOSGEB Müdürü Mevlüt Tavşan programın amaçları hakkında iş verenlere bilgiler aktardı. 
İşverenlere hibe başvurularının nasıl yapılması gerektiğini anlatan Tavşan; “Dijitalleşme konusunda ilk defa ilimizde gerçekleştirilen bu destek programı gelişim için önemlidir. Karaman’daki işverenlere hitap edecek olan bu destek programı kapsamında her konuda ilgiyi vatandaşlarımıza göstereceğiz. İstihdam destekleri, katalog desteği, Ar-ge desteği gibi ilimizde birçok proje gerçekleştirilmiştir. Genelde destekler projeye dayalı olup  son 6 yıldır işverenlere 15-17 milyon hibe sağlanmıştır. KOBİ destek programı kapsamında projeye dahil olarak başvurular 2000-2010 yılında başladı. Daha önceki projeye dayalaı olmayan destek programları vardı. 2010’dan bu yana projeye dayalı olmaya başlamıştır. Bu yıl gerçekleşen çağrıda dijitalleşme ilgili olarak Mayıs ayının 2’sine kadar başvurular devam edecektir.Şu an dönemimizde geçerli olan projeler dijitalleşmeye yönelik olup imalat sanayinde etkisi büyük olacaktır. Gelen tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz” dedi. 
KOBİ Uzmanı Eray Arı ise yaptığı sunumunda KOBİ-Gel Deste Programının projeler kapsamında büyük işletmelere Girişimcilik Destek Programı, İş Birliği-Güç Birliği Destek Programı, KOBİ Destek Proje Destek Programı, Ar-ge İnavasyon ve Destek Programı gibi konular hakkında bilgiler aktardı. Konuşmasına Karaman’lı firmalara nasıl destek verileceği ile ilgili açıklamalarda bulunarak büyük verinin işlenmesi ve imalat sanayinde kullanılması, ürünlerin anlaşma kapsamında üretim sürecini iyileştirilmesi gibi konularını açıkladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.