Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Vatandaştan Cumartesi Pazarı Fiyatlarına Tepki

Ekonomi

Artan meyve sebze fiyatlarına vatandaştan tepki gün geçtikçe büyüyor. Pazar esnafı ise bu durumun aracıların parayı harcamasından kaynaklandığını söyledi.  

Biz de özel bir haber yapmak istedik ve İlimiz pazarlarından en çok rağbet gören Cumartesi pazarı fiyatlarını sizler için araştırdık. Cumartesi pazarında fiyatlar sebze satışlarını olumsuz etkiliyor. Kıvırcık  marulun fiyatı 3 TL’den başlıyor. En pahalı ürün domates ile  marul olurken en çok satılan ürün ise ıspanak olarak ifade ediliyor. 
Pazar esnaflarımızdan KGRT mikrofonlarına konuşmak isteyen bir esnafımız ise Pazar fiyatlarının çok yüksek olduğunu ve hal piyasasını beğenmediğini ifade ederek : “ Satışlarımız çok şükür iyi gidiyor. Ancak müşteri çok memnun değil. Pazar esnafı olarak biz de bu durumdan memnun değiliz. Ucuz hiçbir şey kalmadı. Vatandaşlarımız şikâyetçi biz de zor durumdayız. Fiyatları biz belirlemiyoruz.  Ürünleri halden getirdik. Ama hal fiyatları da çok yüksek.  Her şeye zam geldi. Bu sene zor bir sene .Muzun kilosu 8.50 liradan veriyoruz. Patlıcan ise 8 lira. Bunlar çok yüksek fiyatlar. Yağışlar ve piyasa bizleri de olumsuz etkiledi” dedi.
Bir başka esnafımız ise fiyatların faiş olduğunu söyleyerek hiç ürün satamadıklarını ifade etti. Müşterilerin tepki gösterdiği söyleyen Pazar esnafları bu fiyatlarla insanların hiçbir ürün alamadıklarından yakındı.
Müşterisi ile fiyatlar konusunda anlaşamayan bir başka esnafımız ise durumun kendilerinden kaynaklanmadığını dile getirerek pazarcı olarak sadece görevlerini yaptıklarını söyledi. Müşteriden yana olduklarını ifade eden esnaflar : “ Biz tüketiciden tarafız. Sadece işimizi yapıyoruz. Esnaf olarak  geliş fiyatına çok kar koymadan satıyoruz. Müşteri maalesef  korkarak alışveriş yapıyor. Halden pahalı geliyor. Bu soğan fiyatları 10 yıl böyle devam eder. Kaymağı aracılar yiyor biz yiyemiyoruz. Bu malı 1 liraya alıp 4 e satarsan haram olur. Geçen sene ürün çoktu. Satış da fazlaydı. Çiftçi ekemiyor ekebildiğini de satamıyor. Döviz fiyatları bizleri de olumsuz etkiledi. Haber: Merve Ceylan 

Yorumlar (1)

Hemseri 5 Yıl Önce

Kardeşim mazotun, doğal gazın, gübrenin, elektriğin, suyun herşeyin fiyatınının arttığı bi enflasyonist ortamda sebze/ meyve nasıl aynı kalacak ki?! Neyin kafasıdır bu ya?!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.