Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

12 Mart İçin Açılan Sergi 15 Mart’a Kadar Gezilebilecek

Güncel

İstiklal Marşı’nın Kabulü'nün 98’nci Yılı ve Şehitler Haftası nedeniyle Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde bir sergi açıldı. 

12 Mart 2019 Salı günü üniversite içerisinde yer alan Sağlık, Kültür ve Spor Salonunda açılışı yapılan sergi açılışına Vali Fahri Meral, Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim görevlileri Doç. Dr.Hakan Yılmaz, Doç. Dr. Mustafa Diğler ile fakülte öğretim üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda idari personel katıldı.  
Sergi girişinde kurdele kesimi ile başlayan program öğretim üyelerinin yapmış oldukları eseleri tanıtmaları ile devam etti. Sergide yer alan eserlerden en çok dikkatleri üzerine çeken tablo ise Prof. Dr. Abdülgani Arıkan’ın Grafik tasarımı olarak yapmış olduğu ve bilgisayar ortamında hazırlanan yaklaşık 2000 metrekareye yakın alanda savaş ortamının ayrıntılı anlatımının yapıldığı 1915 Çanakkale Panorama isimli tablosu oldu. Selçuk Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü Abdülgani Arıkan 1915 Çanakkale Panorama adlı tabloyu Karamanoğlu  Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül’e hediye etti. 
Farklı okullardan 25 hocanın tasarlamış olduğu yaklaşık 30 eser 15 Mart 2019 gününe kadar gezilebilecek. 


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.