Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

2.5 Milyon Emeklinin Yüzü Gülecek

Güncel

Yeni bir intibak gündeme geldi, emeklileri zam heyecani sardi. 2000 ile 2007 yillari arasinda emekli olan SSK`lilar için talep edilen intibak zammi hayata geçirilirse, yaklasik 2.5 milyon kisinin yüzü gülecek.

2000 yilindan önce emekli olan SSK'lilar ile bir kisim Bag-Kur'lu bu yilin basinda intibak zammina kavustu. Bu sekilde yaklasik 1.8 milyon emekli zam aldi ancak, intibak gündemden düsmedi.
Türkiye Isçi Emeklileri Dernegi (TÜED), geçtigimiz hafta yeni bir intibak talebinde bulundu. Takvim'den Özlem Kamer Tercanli'nin haberine göre "2000 ile 2007 yillari arasinda emekli olan SSK'lilar da intibak zammi almali" diyen TÜED'in talebi büyük yanki uyandirdi. TÜED bu konudaki raporunu Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik'e iletmeye hazirlanirken; yeni intibaktan yararlanacak emekli sayisi belli oldu.
GÖZLER BAKAN'DA
Talep hayata geçirilirse, 2000 ile 2007 yillari arasinda SSK'dan emekli olan yaklasik 2.5 milyon kisi intibak zammi alacak. Söz konusu tarihlerde emekli olan SSK'lilar Bakan Faruk Çelik'le yapilacak görüsmenin sonuçlarini heyecanla beklerken; esnaf ve memur emeklileri de intibak kapsamina alinmak istiyor.
Bakan Çelik'e seslenen esnaf ve memur emeklileri, "Intibak zammi sadece SSK emeklilerine degil, bize de verilmeli. Bizim de maaslarimiz çok düsük. Uygulamadan biz de faydalanmak istiyoruz" seklinde konusuyor.
YANLIS HESAP
Türkiye Isçi Emeklileri Dernegi, 2000 yilindan önce emekli olanlara uygulanan intibagin bu sefer de 2000- 2007 yillari arasinda emekli olan SSK'lilara uygulanmasini istiyor. Bu konuda bir rapor hazirlayan dernek, talebine gerekçe olarak ise emekli ayliklarinin hesaplanmasinda milli gelir artisinin, 2000-2007 döneminde farkli uygulanmasini gösteriyor. Dernek Baskani Kazim Ergün, müjdeli haberin çok yakinda gelecegini söyledi.
Haber7
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.