Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

2.5 Milyon Kişiye İş İmkânı Sunulması Hedefleniyor

Güncel

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğretim Üyesi Akademik Danışman Doç.Dr.Nezahat Ekici tarafından Ticaret Borsası Salonunda borsa üyelerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ticaret Borsası Meclis üyelerinde yer aldığı toplantıda “İstihdam Seferberliği 2019” kapsamında 2.5 milyon kişiye iş imkanı sunulmasının hedeflendiğini belirten Ekici program kapsamında ilave istihdam yapan işverene farklı başlıklar adı altında çok sayıda destek verildiğinin altını çizdi. Program kapsamında Üç Aylık Sigorta Desteği, İlave İstihdam Desteği, Asgari Ücret Desteği, Kadın Genç ve Mesleki Yeterlilik Belgesi Olanların Desteği, 5 Puanlık İndirim Desteği ve Kısa Çalışma Uygulaması desteği verildiğini söyledi. Toplantıda borsa üyelerinin soruları da cevaplandırıldı.
Verilen bilgilendirme toplantısı ile ilgili Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş açıklamasında; “Üyelerimize “İstihdam Seferberliği 2019” kapsamında yararlanabilecekleri destek ve teşvikler hakkında gerek İŞKUR, gerek SGK ile olan ilişkilerinde köprü vazifesi kurduklarını, sağlanan tüm destek ve teşviklerden maksimum seviyede üyelerin yararlanabilmesi için bugünde akademik danışmanımız tarafından istihdam seferberliği hakkında bilgilendirmenin yapıldığını söyleyerek, katılımcı üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.