Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Anadolu Izci Liderleri Kayseri’de Bulustu

Güncel

Pozitif Gençlik Spor ve Izcilik Kulübü tarafindan düzenlenen ‘Anadolu LEP-3 (Lider Egitim Programi) Sarimsakli Baraj Gölü’nde 21 ilden yaklasik 300 izci liderinin katilimiyla gerçeklestirildi.

3 gün süren kampta izci liderleri, geleneksel izci atesini yakip coskuyla marslar söyledi.
Pozitif Gençlik Spor ve Izcilik Kulübü ve Istanbul’da bulunan Zinde Gençlik Spor ve Izcilik Kulübü tarafindan ortaklasa düzenlenen ‘Anadolu LEP-3’ Sarimsakli Baraj Gölü’nde yapildi. Ilki Ankara’da ve 2.’si Istanbul’da düzenlenen kampin üçüncüsüne Tokat, Diyarbakir. Sivas, Adana, Afyonkarahisar, Gaziantep, Sanliurfa, Elazig, Malatya, Ankara, Konya, Osmaniye, Kirikkale, Aydin, Karaman, Kahramanmaras, Adiyaman, Van, Hatay, Kayseri, Aksaray’dan 30 kulüp katildi. Izci Liderleri, Sarimsakli Baraj Gölü çevresine yaklasik 100 adet çadir kurdu. LTK (Liderlik Temel Kursu) egitimi alan izci liderlerinin katildigi kampin alani, Türk bayraklari, T.I.F, Pozitif ve Zinde Kulüplerinin flamalariyla donatildi. Günün erken saatlerinde kalkan izci liderleri, kahvaltinin ardindan izciligin en küçük birimi olan obalara ayrildi. Obalarina kurt, pars, horoz, kartal, at, ayi, ari gibi isimler veren izcilere ilk teftisi obabaslari yapti. Kilik kiyafet, çadir kurma, çadir ve çevresini temiz tutma, obasini en iyi temsil etme gibi kriterlerle denetlenen liderler, ardindan izci ve gençlik marslarini söyleyerek, tek sira halinde tören alanina geçti. Burada da yapilan ikinci teftis ve tekmil töreninden sonra bayrak töreni yapildi. 3izciden olusan nöbetçi ekip, ‘Serefi ile korudugum bayragimi teslim ediyorum’ diyerek Türk bayragini diger nöbetçi ekibe öperek teslim etti. Nöbeti devralan ekip de ‘Serefi ile koruyacagim bayragi teslim aliyorum’ diyerek bayragi öpüp teslim aldi. Iyi dileklerini alinmasindan sonra Pozitif Gençlik Spor ve Izcilik Kulübü Baskani Mustafa Olgunharputlu ve Zinde Gençlik Spor ve Izcilik Kulübü Baskani Adem Öztürk birer konusma yapti. Konusmalarin ardindan izciler, egitim çadirlarina giderek Oymakbaslari tarafindan slaytlar esliginde egitim verildi. Bilek güresi masasinda kiran kirana müsabaka yapan izciler, göl kenarinda tas atma yarisi yapti.
Aksamlari da geleneksel kamp atesi yakan izciler, hep beraber çesitli müzikler seslendiren liderler, skeçler sahneledi. Gösterilerin bitiminden sonra ateste patates közleyip yiyen izciler, geceyi çadirlarda geçirdi. Yöresel lezzetlerin de sunuldugu kampta, yil boyunca güzel çalismalar gerçeklestiren kulüp ve liderlere plaket ile basari belgeleri sunuldu. Pozitif Gençlik Spor ve Izcilik Kulübü Baskani Mustafa Olgunharputlu, “Oldukça verimli geçen kampta izciler, sevgi ve kardesliklerini pekistirdi. Hava sicakliginin düsüklügüne ragmen, izci liderleri arasinda olusan kardeslik ve samimi duygulari, ortami isitti. Bütün izci liderlerimiz, bu tür kamplarin daha sik yapilmasini istedi.” dedi.
Zinde Gençlik Spor ve Izcilik Kulübü Baskani Adem Öztürk de izci liderleri kampini Anadolu’da gerçeklestirdikleri için mutlu olduklarini ifade etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Mehmet Metin Özen ile TIF Kayseri temsilcisi Erkan Bülent Safak’in da katildigi kamp, bayrak töreniyle sona erdi.
Program Büyüksehir, Kocasinan, Melikgazi ve Talas belediyeleri ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü ve katkilariyla gerçeklesti. Pozitif Gençlik Spor ve Izcilik Kulübü Baskani Mustafa Olgunharputlu, kampa destek verenlere tesekkür etti.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.