Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Aslanhan “Günümüz Çağında Çocuklar Ailelerinden Uzaklaşıyor”

Güncel

Daha bilinçli bir toplum örneği oluşturmak amacıyla düzenlenen “Bilinçli Aile Duyarlı Gençlik” konulu konferans Yunus Emre Konferans Salonu’nda yapıldı. 

11 Nisan 2019 Perşembe günü saat 14’de yapılan ve konuşmacı olarak Kişisel Eğitim ve Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan’ın katıldığı “Bilinçli Aile Duyarlı Gençlik” konulu konferansta bilinçli bireyler yetiştirmek için aileler ve öğrencilere bilgiler verildi.  
Konuşmasına yanlış çocuk yetiştirmenin toplumumuza nasıl zarar verdiği konusunda düşüncelerini dile getirerek başlayan Kişisel Eğitim ve Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan konuşmasında: “Bugün burada böyle bir organizasyonda sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Karaman’ın yeri benim için çok farklı. Bugüne kadar birçok ailenin sıkıntılarını dinledim ve sorunlarına çözüm bulmak amacıyla yardımcı olmaya çalıştım. Aileler olarak hepimiz aynı hatalara düşüyoruz. Çocuklarımın her istediğini yaparak onlara doğru yolu gösterdiğimizi düşünüyoruz ama yanılıyoruz. Motivasyon ve aile desteği konusunda hepimizin eksik yönleri var. Çocuklar ailelerinden günümüz çağında uzaklaşıyor. Maalesef bu çok üzücü bir mesele haline geldi. Bu sebeplerle çocuklarımızın diline hâkim olmak ve onları anlamak gerekiyor. Çocuk 12-13 yaşına geldiğinde anne ve babadan nefret etmeye başlıyor. Son 10 yıldır ülkemizde çocuklarımızın sadece karne notuna odaklandık ve onların saygı- sevgi içerisinde büyümesi ile ilgilenmedik.  Bu durum ise çocuklarımızı ahlak yoksunu bir birey haline getirdi. Onlara öncelikle sevgi, merhamet, vicdan, ahlak problemlerini çözmemiz gerekiyor. Onların kişisel eğitimi için öncelikle bu konularda kendimizi sonrasında da çocuklarımızı geliştirmemiz gerekiyor” dedi. 
Düzenlenen konferansa ilimiz Valisi Vali Fahri Meral’in eşi Zehra Meral, daire müdürleri, veliler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.