Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Bakan`dan Issiz Kadinlara Müjde

Güncel

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik, `Kadin konukevlerinde kalan kadinlardan çalisabilir durumda olanlar öncelikle ise yerlestirilecek` dedi.

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik, ''Kadin konukevlerinde kalan kadinlardan çalisabilir durumda olanlar öncelikle ise yerlestirilecek. Herhangi bir meslegi olmayan kadinlar ise meslek kurslarina yönlendirilecek. Bir ön önce konukevlerinde kalan kadinlari ise yerlestirmek istiyoruz'' dedi.
Çelik, AA muhabirine yaptigi açiklamada, is ve meslek danismanlarinin ögrencilerin meslek seçimleri ile ISKUR'a kayitlilarin is bulmalarina, mesleki uyum problemlerini gidermelerine, mesleki becerilerini gelistirmelerine, mesleklerini ve islerini degistirmelerine yardim ettigini ifade etti. Çelik, is ve meslek danismanlarinin da isverenleri bilgilendirdigini, taleplerinin karsilanmasi için yardim ettigini anlatti.
Is ve meslek danismanlarinin ISKUR'a kayitli tüm is arayanlara ve isverenlere daha etkin hizmet verebilmeleri amaciyla her bir danismana is arayan ve isveren portföyü olusturuldugunu anlatan Çelik, danismanlarin portföy yönetimi yoluyla hizmet sunacaklarini bildirdi. Çelik, ''Her issizin ve isverenin bir danismani olmasini saglamak istiyoruz'' dedi.
-Ise yerlestirmede siddet gören kadinlar öncelikli-
Bakan Çelik, geçen yil, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi ile Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi arasinda imzalanan isbirligi protokolü imzalandigina hatirlatarak, bu kapsamda kadinlarin sosyal ve ekonomik konumlarinin güçlendirilmesi ile istihdamin artirilmasi çalismalar planlandigini söyledi. Bu çerçevede, kadin konukevlerinde kalan ve siddet magduru kadinlarin, ISKUR'un Toplum Yararina Çalisma Programi'ndan yararlandirilirken öncelikli gruplar arasinda degerlendirilmesinin öngörüldügünü belirten Çelik, ISKUR'a yönlendirilen kadinlarin isgücü piyasasinin ihtiyaçlarinin da dikkate alinarak kurum hizmetlerinden yararlanmasinin saglanacagini da ifade etti.
-Danismanlar, konukevlerindeki kadinlarla görüsecek-
Istanbul, Ankara, Izmir, Bursa, Denizli, Antalya, Mersin, Adana, Samsun, Trabzon, Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir ve Van illerinde pilot uygulamasi yürütülen Siddet Önleme ve Izleme Merkezleri'nde (SÖNIM) açilmasi yönünde karar alindigini kaydeden Çelik, söyle konustu:
''2013 yilini kadin istihdami yili ilan ettik. Bu kapsamda is ve meslek danismanlarimiz, kadin konukevlerini ziyaret edecek ve oralardaki kadinlarla birebir görüsmeler yapacak. Bu görüsmelerin ardindan konukevlerinde kalan kadinlardan çalisabilir durumda olanlar öncelikle ise yerlestirilecek. Herhangi bir meslegi olmayan kadinlar ise meslek kurslarina yönlendirilecek. Biz, en önce konukevlerinde kalan kadinlari ise yerlestirmek istiyoruz. Sosyal açidan problem yasayan kadinlarin kendi ayaklari üzerinde durmalarini, kendi ayaklari üzerinde daha onurlu bir hayat sürmelerine istiyoruz. Bununla ilgili ISKUR, tüm çalisma il müdürlüklerine yazi gönderdi ve Siddet Önleme ve Izleme Merkezleri (SÖNIM) ile irtibata geçmelerini istedi. SÖNIM olmayan illerde de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi Il Müdürlükleri ile görüsülerek, is ve meslek danismanlarinin konukevlerinde kadinlara danismanlik hizmeti vermesi saglanacak.''
Çelik, kadin konukevlerine yapilacak ziyaretler öncesinde tüm hazirliklarin tamamlandigini, is ve meslek danismalarina hangi konukevini ziyaret ederek kimlerle görüseceklerine iliskin bilgilerin ulastirildigini kaydetti.
Rotahaber
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.