Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Baskan Çaliskan Belediyenin Yatirimlarini Degerlendirdi

Güncel

Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Belediye olarak yapacaklari yatirimlari düzenledigi basin toplantisiyla degerlendirdi.

Belediye Meclis Salonunda gerçeklesen toplantiya Baskan Çaliskan’in yani sira Belediye birim müdürleri ve bazi belediye meclis üyeleri de katildi. "Karaman olarak bizler birlikte çalistigimiz zaman yapamayacagiz hiçbir sey olmaz" diyerek sözlerine baslayan Belediye Baskani Çaliskan, “Geçen hafta Ankara’da bazi bakanliklarda Karaman’a yapilacak olan yatirimlari görüstük. Yaptigimiz bu görüsmeler oldukça olumlu geçti. Ilk görüsmemizi AK Parti Karaman Milletvekili ve Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanimiz Lütfi Elvan’in da katilimiyla Gençlik ve Spor Bakanimiz Çagatay Kiliç’la yaptik. Görüsmemizde Karaman’a yapilacak olan spor yatirimlariyla ilgili olarak Bakan Kiliç bize ne istedigimizi sordu. Biz de yanitladik. Ilimiz için 12-15 bin kisilik bir futbol sahasi ve spor kompleksi projemiz vardi. Bu konuyu kendisine ilettik. Bakanimiz da bu projeye olumlu yanit vererek gerekli talimati verdi. Zannediyorum önümüzdeki hafta içerisinde yatirimlardan sorumlu Genel Müdür Dursun Bey Karaman’a gelecek ve spor kompleksinin yapilmasi düsünülen alanlarda yer incelemelerinde bulunacak. Yer incelemesinin ardindan stadyumun nereye yapilacagi kararlastirilacak” dedi.
Baskan Çaliskan, 2015 yilina kadar öncelikli hedeflerinin kamu yatirimlarinin tamamlanmasi oldugunu belirterek, “Biz hiçbir zaman kamu yatirimlarini biz yaptik diyerek sahiplenmedik. Bizim burada yaptigimiz, yapilacak olan kamu yatirimlarinin alaninin alt yapisini, kamulastirilmasi ve imar durumunu çözmek oldu. Biz Karaman’da bir takimiz ve hedeflerimize birlikte kosuyoruz. Belediye olarak yapacagimiz projeleri bilbordlarda veya kagit üzerinde göstermektense yerini, projesini ve bütçesini hazirladiktan sonra açiklamayi tercih ediyoruz” diye konustu.

 

Aktekke Kent Meydani projesinin son durumunu da degerlendiren Çaliskan, “Proje kapsaminda yikilmasi gereken Anafartalar Ortaokulu ve Kale Ilkokulu’nun yani sira eski Karaman Devlet Hastanesi binasinin belediyemize bedelsiz olarak devri konusunda Milli Egitim ve Saglik Bakanligiyla gerekli görüsmeleri yaptik. Her iki bakanlik da talebimize olumlu yanit verdi. Buralarin yikim islemlerine kisa bir süre sonra baslanacak” dedi. Diger çalismalar hakkinda da bilgi veren Baskan Çaliskan, Belediye olarak önemli gördükleri bazi çalismalarin basinda sanayi ve valilik kavsaklarinda trafigi düzenlemek için köprülü kavsak yapilmasi, eski Karaman evlerinin restorasyon çalismalari, Türk Dünyasi Kültür Parki'nin yapilmasi oldugunu söyledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.