Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Beşir Derneği İhtiyaç Sahiplerini Sevindirmek İçin Kurban Bağışlarına Talip

Güncel

Beşir Derneği Genel Başkanı Fatih SARIYAR, Beşir Derneği’nin bu yıl vekâletle kurban kesim bedelini yurt içi ve yurt dışı 850 TL olarak belirlediklerini açıkladı.

Beşir Derneği Genel Başkanı Fatih SARIYAR’ın başkanlığında gerçekleşen, Yönetim Kurulu, Bölge Müdürleri, Yurt içi ve Yurt dışı saha koordinatörlerinden oluşan 2019 Kurban Organizasyonu Toplantısı yapıldı.

Kurban bağışı ve kesim organizasyonu gündemli toplantıda katılımcılara hitap eden Beşir Derneği Genel Başkanı Sarıyar, “Her 5 saniyede bir çocuğun açlıktan öldüğü gerçeği bir insanlık ayıbı olarak önümüzde duruyorken kurban bağışının önemine ve gerekliliğine vurgu yaptı. Birileri Mars’ta hayat aramaya devam ederken bizler yeryüzünde ki insanlık yarasını sarmak ve çocukların aç kalmamaları için çalışmaya devam edeceğiz. Bu amaç ile diğer tüm STK’larımız gibi Beşir Derneği ’de din, dil, ırk ve mezhep farkı gözetmeksizin başta Türkiye ve tüm mazlum coğrafyalara ülkemizin merhamet elini, hayra vesile olmak düsturu ile uzatarak hareket etmiş ve bundan sonra da aynı heyecan ve titizlikle daha da üst seviyelere çıkarmayı hedeflemektedir.” dedi.

Başkan Sarıyar, Beşir Derneği’nin geliştirdiği nitelikli yardım modeli ile yaptığı sosyal yardımlardan eğitime, sağlık yardımlarından yakacak yardımlarına kadar gerçekleştirdiği pek çok insani yardım çalışmalarını ifade ederek, “ Hayırseverlerimizden aldığımız destekler ile ülkemiz ve mazlum coğrafyaların, yoksulluğa, savaşlara, hastalıklara ve afetlere mazur kalmış mahzun gönüllerin yüzündeki tebessüm olmaya devam ediyoruz. Hamd olsun Beşir Derneği, Afrika’dan Asya’ya, Balkanlar’dan Orta Doğu’ya kadar kıtalar arası gerçekleştirdiğimiz hizmetler ile ülkemiz ve bu kıtalarda yaşayan mahzun ve mahcup gönüller arasında hayır köprüsü olmuştur” şeklinde ifade etti.

“Derneğimiz İslami usullere göre vekâleten kurban kesim organizasyonunu her yıl olduğu gibi bu yıl da güvenli ve titiz bir şekilde gerçekleştirecektir”

Beşir Derneği’nin kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği kurban kesim organizasyonlarına değinen Başkan Sarıyar, “Bu doğrultuda Beşir Derneği olarak hayırsever bağışçılarımızın kurban vekâletlerini, her daim büyük bir güven, titizlik ve takip edilebilirlikle, İslami usullere uygun olarak yerine getirmekteyiz.” ifadelerini kullandı. Konuşmasına Beşir Derneği’nin kurban organizasyonunun süreçleri ile devam eden Sarıyar; “Çalışmalarımıza öncelikle kurbanlık vasfına uygun hayvanların seçilmesi, kesim yerlerinin ayarlanması, düzenlenmesi ve dağıtım yapılacak ihtiyaçlı bölgelerin belirlenmesi ile başlıyoruz.

Gerekli yasal izinler ve kesime nezaret edecek din görevlisi, veteriner, tasdik memuru veya yerel mülki amirliğin nezaretinde organizasyon tamamlanarak tutanak altına alınmaktadır.

Tüm bu organizasyon sürecinde yapılan her bağışı, verilen her vekâleti bir emanet bilinciyle sahipleniyor ve azami dikkatle tamamlıyoruz. Tüm görevli arkadaşlarımız şunu çok iyi biliyorlar. Kurban bir ibadettir ve bağışçılarımızı bu dini vecibelerini bize vekâlet vererek yapmayı tercih etmişlerdir. Bizde bu vekâleti ibadet hassasiyetinde yerine getirmek için azami gayret ve titizlik göstermekteyiz. ” şeklinde konuşmasına devam eden Fatih SARIYAR;

“Her kurban bağışı gönül coğrafyamıza bir selamdır, yüz yıldır uzak kaldığımız coğrafyalarla buluşmaya vesiledir, necip milletimizin şefkat ve merhamet elidir, milyonlarca mahzun ve mahcup gönle dokunmak onlarla kucaklaşmaktır kurban. Hedefimiz bu kucaklaşmaya katkı sağlamaktır.”

“Kurban Bayramı’nın sevincini ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerine ve bütün mazlum coğrafyalardaki, mağdur ve muhtaçlarla paylaşacağız” diyen Başkan Sarıyar: “Bu yıl “Kurban Yakınlaşmaktır” teması vesilesi ile, kalplerin birlikteliğini, ayrı canda aynı anı yaşamayı, uzaktakilerin sesini yakından duymayı, kıyıdaki hayatlara hissedar olmayı, yakınlaşmanın, derde ortak olmanın bilinci ile bu sene daha büyük bir özveri ve heyecan ile çalışmalarımız sürdüreceğiz.

“2018’de Kurban bağışçılarımızın desteği ile 361 ton kurban eti dağıtımı gerçekleştirdik.”

Geçtiğimiz yıl Türkiye başta olmak üzere Çad, Sudan, Senegal, Somali, Moğolistan, Filistin ve Bangladeş Arakan Kamplarında vekâleten kurban kesim organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirten Beşir Derneği Genel Başkanı Sarıyar; “Geçtiğimiz yıl hayırsever bağışçılarımızın desteğiyle 361 Ton kurban etini ülkemiz başta olmak üzere mazlum coğrafyalarda dağıttık. Bu sene bu rakamı çok daha fazla yukarılara çekmek için bağışçılarımızın teveccühünü bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Beşir Derneği’nin Yurt içi ve Yurt Dışı Kurban Bağış Bedeli 850 tl olarak belirlendi”

2019 yılı kurban bedellerini açıklayan Başkan Sarıyar, “Beşir Derneği olarak bu yıl vekâlet yoluyla kurban kesim bedellerini yapmış olduğumuz maliyet araştırmaları sonucunda yurt içi ve yurt dışında sabit 850 TL fiyat olarak belirledik” ifadesini kullandı.

“Kurban bağışınızı banka hesaplarımızdan, online web sitemizden, çağrı merkezimiz üzerinden ve şehir meydanlarına kuracağımız stantlarımızdan yapabilirsiniz”

Konuşmasına bağışçıların nasıl kurban bağışı yapabilecekleri hakkında bilgi vererek devam eden Başkan Sarıyar;

“Bağışçılarımız www.kurbanbagisla.com adlı web sitesinden kolayca on-line bağış yapabilir ya da hisse bedelini Beşir Derneği’nin banka hesaplarına EFT veya havale yöntemiyle yatırarak kurban bağışında bulunabilirler. Bunun yanında yine kurban bağışları 0216 375 4042 numaralı telefondan yapılabileceği gibi yurt genelinde bulunan temsilcilikler ve şehir meydanlarında kurulan stantlardan da makbuz karşılığında yapılabilmektedir. Bağışçılarımız, Beşir Derneği resmi internet sayfasında bulunan “Bağış Takip Sistemi” bölümüne tıklayarak kurban bağışlarının nerede ve ne zaman kesildiğine dair bilgilere, imkânlar dâhilinde çekilen videolara rahatlıkla ulaşabilir. Ayrıca kurban seçim, kesim, dağıtım, teslimat gibi bütün bu süreçler, bağışçılara kısa mesaj yöntemiyle bildirilmekte ve bağış kurbanlarının güven içerisinde takip edilmesi sağlanmaktadır.’’ şeklinde süreçleri anlattı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.