Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Bir Basari Öyküsü: Yildiray Kuruçay

Güncel

Ziya DURU Tarihte bir çok medeni yete besiklik eden, Karaman, kültür, sanat, siyaset, bilim ve spor alanlarinda da çok sayida ismi topluma kazandirdi.

1 Mart 1967 yilinda Sivas’ta baslar basari öyküsü. Ilk ve orta egitimini Sivas’ta, liseyi Istanbul Kabatas Erkek Lisesinde tamamlar. 1983 yilinda girdigi Istanbul Üniversitesi Cerrahpasa Tip Fakültesinden 1989 yilinda mezun olur. Mecburi hizmetini Karaman Suduragi kasabasinda tamamladiktan sonra, gene ilimizde 1 ve 2 nolu Saglik Ocaklarinda tabip olarak görev yapar. 1995 yilinda TUS sinavini kazanarak Izmir Egitim ve Arastirma Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmani olarak çalisir. 2000 yilinda Karaman Devlet Hastanesine Genel Cerrahi Uzmani olarak atanir. 2002-2009 yillari arasinda Bashekim yardimcisi olarak hizmet verir. Çalistigi 15 sene içerisinde 15000’in üzerinde ameliyata imza atar. Genel Cerrahinin yaninda zaman zaman Gögüs Cerrahi, Kalp Damar ve Çocuk cerrahiyi ilgilendiren hastalarda, özellikle acil durumlarda müdahale etmis, yaptigi ameliyatlarla da pek çok hayati kurtarmistir. Basarilarindan dolayi yerel ve ulusal basinda sikça yer almistir.
Hümanist yapisi, sevecen kisiligi, hastalara ayrim yapmadan yaklasimiyla, Karaman Devlet Hastanesinin gözbebegi olmustur. Çevre il ve ilçelerden gelen hasta sayisinin da fazla olmasi is yogunlugunu artirmis, bu durumda kendi sagligi üzerinde olumsuz etkilere sebep olmustur. Gecesini, gündüzünü hastalarina ayiran Yildiray Kuruçay Eylül 2015 tarihinde devletteki görevinden ayrilarak, özel bir hastanede Karaman halkina hizmete devam etmektedir.
Almanca ve Ingilizce bilen Yildiray Kuruçay’in ulusal ve uluslar arasi tibbi makaleleri ve yayinlari bulunmaktadir. Karaman halki onu çok sevmis ve gönüllerinde ödüllendirmistir.
Is alanindaki basarisi kadar, mütevazi yasantisiyla da takdir toplayan Yildiray Kuruçay, mutlu bir aile yapisina sahiptir. Bir söz vardir, yetenek insani söhret yapar, karakter ise efsane. Bu iki özellige de sahip olmasina ragmen, hiçbir zaman alçak gönüllülügünü kaybetmeyen, özü sözü bir, saglam karaktere sahiptir.
Yakinen tanidigim, tanimaktan tarifsiz onur duydugum, sevgili kardesim Yildiray Kuruçay’a, basarilarinda çok büyük pay sahibi olduguna inandigim saygideger esi Seher hanima ve Ankara’da tip egitimi gören biricik kizlari Buket’e bundan sonraki yasantilarinda, saglik, mutluluk ve huzur dolu uzun uzun yillar diliyorum. Gülen yüzleri solmasin, yollari açik olsun. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.