Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Çiftçilere Fidan Dagitimi Yapildi

Güncel

Alternatif ürün yetistiriciligi ve meyveciligi gelistirmek, çiftçilerimizin gelir seviyesini yükseltmek amaciyla fidan bedelinin %50 si Il Özel Idaresince karsilanan, 34.265 adet fidan düzenlenen törenle çiftçilere teslim edildi.

Fidan teslim törenine Vali Murat Koca’nin yani sira, Vali Yardimcisi Dr.Sezer Isiktas, Il Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdür Vekili Ugur Erkan, Ziraat Odasi Baskani Recep Muglu, daire müdürleri ve fidan alacak çiftçiler katildi.

18812 adet ceviz,  7.098 adet badem ve 8355 adet zeytin fidani olmak üzere toplamda 34.265 adet fidanin dagitiminda konusan Vali Murat Koca  " Bu dagitilan fidanlarin bedellerinin yarisini vatandaslar, yarisini da Il Özel Idaresi tarafindan karsilanmistir. Bildigimiz gibi kaliteli ve daha verimli ürün elde etmek için fidanin kalitesi çok önemlidir. Bu kaliteli fidani kullanmamiz ayni zamanda bol kazançta demektir. Çiftçilerimize hayirli ugurlu olsun" dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.