Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

``Güvenilir ve Hizli Habercilik`` 93 Yasinda

Güncel

Kurulusunun 93. yil dönümünü kutlamaya hazirlanan Anadolu Ajansi (AA), 1200`den fazla abonesine, günlük 700 civarinda ``rutin``, ortalama 60 ``özel`` haber sunuyor.

Anadolu Ajansi, 6 Nisan 1920'deki kurulusunda yüklendigi ''Türkiye'nin sesini dünyaya duyurmak'' misyonuyla, ''Güvenilir, tarafsiz, etik ve hizli haber'' anlayisi dogrultusunda 93 yildir hizmet veriyor.
Gazeteler, televizyonlar ve internet siteleri basta olmak üzere medyanin tamamina yakini, ayrica kamu kurumlari, bankalar, özel sektörün önde gelen kuruluslarinin haber ihtiyaçlarini karsilayan AA, 1200'den fazla abonesine, günlük 700 civarinda ''rutin'', ortalama 60 ''özel'' haber sunuyor.
Bu haberleri günlük ortalama 1200 fotograf ve 160 görüntü ile destekleyen AA'nin haber üretimi, ''yerel haberler'', ''finans haberleri'' ve ''sirket haberleri'' dikkate alindiginda, eskiye oranla iki katina ulasiyor. Balkanlar, Orta Dogu ve Kafkaslar Bölge Müdürlükleri'nin faaliyete geçmesiyle ise Anadolu Ajansi, dünyanin en itibarli ve güçlü ajanslari siralamasindaki yerini yukarilara tasiyor.
Anadolu Ajansi'nda her sabah Editör Masasi'nda gündem toplantisi yapiliyor. Ankara'daki haber birimlerinin yöneticilerinin tamaminin hazir bulundugu Editör Masasi'na, bölge müdürleri ve yurt disi temsilcileri video-konferans sistemiyle baglaniyor. Editör Masasi'nda gündeme iliskin degerlendirmeler yapilarak, aboneye sunulacak haberlere iliskin görüsler dile getiriliyor.
Ayrca, Türkiye'nin en büyük dijital fotograf arsivine sahip Anadolu Ajansi'nin arsivindeki fotograf sayisi 1,5 milyona yaklasti.
-11 dilde yayin-
Yurt disinda 39 ülkede temsilcilik düzeyinde temsil edilen AA, 2020 yilinda bu sayiyi 80'e çikarmayi hedefliyor. AA, bu tarihe kadar, Türkçe-Azerice, Ingilizce, Arapça, Rusça, Kürtçe, Bosnakça, Fransizca, Farsça, Çince, Fransizca, Almanca, Ispanyolca dillerinde de yayin yapmayi amaçliyor.
2012 yilini belirledigi hedefler için ''baslangiç yili'' ilan eden AA, Saraybosna merkezli Balkanlar Bölge Müdürlügü'nü 11 Mart 2012'de hizmete soktu. Balkanlar Bölge Müdürlügü, kisa sürede, Bosnakça, Sirpça ve Hirvatça haber yayinlariyla bölgeye ve dünyaya yeni bir soluk getirmeyi basardi.
-AA, 2013'te Kürtçe yayina baslayacak-
2012 yilinda yayin hayatina baslanan bir diger dil de Arapça oldu. Arapça yayinlarina merkez olarak Kahire seçildi ve burada kurulan Ortadogu Bölge Müdürlügü ile 24 ülkenin haber nabzi yakindan takip ediliyor. AA, 2013 yilinda ise Kürtçe yayina baslayacak.
Anadolu Ajansi merkezi Kahire'de bulunan Arapça Haber Servisi ile Ortadogu ve Afrika'da yer alan Tunus, Lübnan, Filistin, Libya, Yemen, Suudi Arabistan, Fas ve Cezayir'in de aralarinda bulundugu Arapça konusulan 23 ülkeden haber üretirken, bölge ülkelerin dogru, tarafsiz ve etik haber ihtiyacini hizli bir sekilde karsiliyor. Bu haberler ayni zamanda Türkçe'ye çevrilerek Türk medyasinin da istifadesine sunuluyor.
Anadolu Ajansi, Balkanlarda meydana gelen gelismeleri haber, fotograf ve video hizmetleriyle tüm dünyaya sunuyor.
AP (ABD), AFP (Fransa), DPA (Almanya), EFE (Ispanya), ANSA (Italya), XINHUA (Çin Halk Cumhuriyeti) gibi uluslararasi ajanslarin yani sira 50'den fazla ülkenin haber ajansiyla isbirligi yapan Anadolu Ajansi'na bu kaynaklardan her gün binlerce haber akiyor. Bu haberleri medyanin hizmetine sunan Anadolu Ajansi, söz konusu yabanci ajanslara da Türkiye'deki gelismeleri aktariyor.
-Hedef; dünyanin en etkili ilk 5 ajansi-
Organizasyon semasi, görev tanimlari, logosu, kurumsal kimligi ve internet sitesi sektördeki gelismeler ve dünyadaki örnekler isiginda yeniden düzenlenen AA, 100. Yil Vizyonu, ana hedef 2020 yilina kadar, ''Dünyanin en etkili ilk 5 ajansi arasina girmek'' olarak belirlendi.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.