Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Hanimefendi Muhsine Kahraman: “Kadin Olmak Büyük Bir Degerdir”

Güncel

Ilimiz Valisi Süleyman Kahraman’in esi Hanimefendi Muhsine Kahraman 8 Mart Dünya Kadinlar Günü dolayisiyla bir mesaj yayinladi.

Kadin olmanin büyük bir deger olduguna dikkat çeken Hanimefendi Muhsine Kahraman mesajinda su ifadelere yer verdi. “Kadin olmak, sadece bir ailenin ya da bir toplumun yükünü tasimanin ötesinde bir degerdir; çünkü her kadin sadece bir es ya da anne degil, aslinda bir neslin mimaridir... Zira her kadin essiz bir sevginin ve sefkatin abidesidir... Bu sevgi ve sefkat ayni zamanda kadinin en büyük gücü olmustur. Tarihin hangi döneminde olursa olsun kadinlarin yasadigi her zorluk, her olumsuzluk en basta o toplumun dinamiklerini etkilemis ve sonuçta o milletler gelecegini kaybetmistir... Dünyada ve ülkemizde yasanan demokratik gelismelere ragmen, bugün dahi birçok kadinin haklarina kavusamadigina, hayatin her alaninda kendilerini ifade etmelerine imkân verilmedigine sahit oluyoruz... Bu açidan pozitif ayrimcilik büyük bir önem ve anlam tasiyor ve son yillarda gerek ülkemizde gerekse dünyada atilan hukuksal adimlar bu açidan oldukça sevindiricidir. Kadinlarimizin kavustugu her hak aslinda milletimizin her ferdi için büyük bir sevinç oldugu gibi büyük bir umut kaynagidir... Bir toplumun huzuru aslinda bir annenin, bir esin, bir kadinin kalbindeki huzura baglidir ve onlarin kavustugu her demokratik hakla birlikte demokrasimiz daha saglikli isleyecek ve daha da güçlenecektir. Kadinlarin yasadigi cinsiyet ayrimciliginin ortadan kalktigi bir dünya dilerken, tüm kadinlarin Kadinlar Günü'nü kutluyor, kadinlarimizin yasadigi sorunlarin ortadan kalkmasi için var gücümüzle mücadele edecegimizi özellikle belirtmek istiyorum” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.