Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Hz. Mevlana Törenle Konya’ya Uğurladık

Güncel

Hz. Mevlana'nın Karaman'dan ayrılarak Konya'ya gitmesini temsilen Aktekke Meydanı'nda bir tören düzenlendi.

İlimiz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen Hz. Mevlana’yı Uğurlama Töreni, 2 Mayıs 2019 Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirildi.
791 yıl önce Selçuklu Sultanının davetiyle Konya’ya göç eden Hz. Mevlana’nın Karaman'dan ayrılışı için Saat 12.00’de Aktekke Camii’nde okutulan  Mevlid-i Şerif ile başlayan program,  Uluslararası Mevlana Vakfı Tasavvuf Musikisi Korosu ve Sema Topluluğu’nun gösterisi ile devam etti. Ardından Konya Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından canlandırılan oyunda dönemin Karaman Valisi Emir Musa; Mevlana'nın babası Muhammed Bahaeddin Veled'i ve ailesini Aktekke Kent Meydanı'ndan Aktekke Camisi'nin iç bölümüne kadar yürüyerek uğurladı.
Törene Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Hz. Mevlana’nın 22. Kuşak torunu Esin Çelebi Bayru, daire memurları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.