Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Kahraman ve Sönmez: “Suç Orani Gerçegi Yansitmiyor”

Güncel

Bir arastirmaci tarafindan Türkiye genelinde çocuk suçlarinin oranlariyla ilgili yapilan arastirma sonucunda Karaman’in çocuk suçlular oraninda Türkiye’de 6. sirada göstermesi üzerine Karaman Valisi Süleyman Kahraman ve Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez bir basin toplantisi düzenledi.

Valilik Toplanti Salonunda gerçeklesen basin toplantisinda Asayis Sube Müdürü Emniyet Amiri Ferhat Sahin ile Çocuk Sube Müdürü 4. Sinif Emniyet Müdürü Halil Damlarkaya’da hazir bulundu.
Vali Süleyman Kahraman, çocuk suçlular noktasinda Karaman’in arastirmada verilen rakamlarin çok gerisinde oldugunu söyleyerek, “2010 yilinda Jandarma ve Polis merkezlerinde olan olaylarin hepsini topladigimizda bizdeki rakam 5 bin küsürü gösterirken, arastirmadaki 9 bin diyor. Buna biz bir anlam veremedik. Bu arastirmada belki adli kayitlar dikkate alinmis olabilir ama adliyeye dilekçe veren bir vatandasimizda kayit altina aliniyor. Çocuklarin 2010 yilinda karistigi 404 olay karsisinda 666 çocuga islem yapilmistir. Genelde suça karisan çocuklarimiz ailesinin ilgili olmadigi problemli çocuklardan olusuyor. Bunlarin toplami da 30 çocugu geçmiyor. Abartilmis bir sekilde yapilan bu arastirmada abartili bir rakam oldugunu düsünüyoruz. Ilimiz asayis ve emniyet yönünden huzurlu bir kenttir. Halkimizda bu konularda rahat olsun” dedi.
Faili meçhul olaylarla da ilgili bilgi veren Vali Kahraman, “Faili meçhul olaylar bizim için çok önemlidir. Istanbul, Ankara gibi büyük sehirlerde faili meçhul olaylar çok yüksek görülürken bu oran Karaman’da yüzde 8.5 gibi bir oranla yok denecek kadar azdir. Her geçen gün ise faili meçhul olaylarin orani düsüyor. Büyük illerde ufak olaylar kayit altina alinmazken, Karaman’da gerçek istatistiklerin ortaya çikmasi anlaminda polis ve jandarma mintikasinda meydana gelen hiçbir olay kayitsiz kalmiyor. Türkiye ortalamasinda faili meçhul olaylarda çok çok düsük seviyelerdeyiz. Suçlarin önlenmesinde polis ve jandarma güçlerimiz son derece duyarli çalismaktadir” dedi.
Polis olarak tüm amacimiz hukukun içerisinde kalarak Karaman’in huzurunu saglamaktir diyen Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ‘de, “Karaman’da yolda yürürken, arkanizdan kimin geldigini düsünmeyecek kadar huzurlu bir ortam vardir. Çocuk suçlularla ilgili yapilan arastirmada verilen rakamlari görünce ben kendi evladimdan bile süpheye düstüm. Emniyet olarak bizim tüm arastirmalarimiz yolda yürürken ayagi tasa çarpip düsen, hastaneye gittiginde adli rapor verildi diye islem yaptigimiz yavrularimizda dahil bin 300 civarinda. 666 tanesine süpheli islemi yapmisiz. 886 tanesine de magdur islemi yapmisiz. Okulda arkadasiyla kavga edip evine giden çocugu gören babasi karakola gelip sikâyette bulunuyor. Olaylarimizin yüzde 95’i bu basit olaylardan ibaret. 2010 yili içinde 22 çocugumuzun karistigi olay sayisi 182’dir. 250 bin nüfuslu bir sehirde bin 906 tane çocugumuzu suçlu gibi göstermek bu sehrin degerlerine de saygisizliktir. Ondan dolayi bu arastirma bizi üzmüstür. Biz kendimizden ve sundugumuz hizmetten eminiz. Hiçbir seyde hesap vermeme gibi bir durumda degiliz. Çünkü her noktada bizim yaptigimiz isler Müfettislerimiz, Valimiz ve Cumhuriyet Savcilarimiz tarafindan her daim kontrol ediliyor. Bu kadar kontrolün arasinda bizim olay saklama gibi bir durumumuz olabilir mi” diye konustu.
2010 yili içerisinde Karaman’da meydana gelen asayis olaylari hakkinda da veren sönmez, “çocuklarin karistigi 129 tane hirsizlik olayi olmus. Burada biz yaklasik 200 çocugumuza islem yapmisiz. Yapilan bu arastirmalarin çok daha saglikli olmasi için bir arastirma ruhuyla arastirmaci gruplarin elinden çikmasini beklerdim. Karaman insanina duydugumuz saygidan dolayi bu açiklamayi yapma geregi duyduk” diye konustu.
ERMENEK’TE DÜZENLENEN OPERASYONUN ADLI SORUSTURMASI DEVAM EDIYOR
Toplantinin sonunda bir gazetecinin yerel basinda yer alan Ermenek’te operasyon hakkinda bilgi istemesi üzerine Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, operasyonun devam ettigini ileriki günlerde bu konuyla ilgili gerekli bilgiyi basinla paylasacaklarini söyledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.