Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Karaman TRSM 80 Binde Devri Alem Yapti

Güncel

Basarili çalismalariyla dikkat çeken Karaman Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sagligi Merkezi sosyal etkinliklerine devam ediyor. Il Saglik Müdürlügü’nün hediyesi olarak gerçeklestirilen “Konya 80 Binde Devr-i Alem” parki gezisinde keyifli anlar yasandi.

3 bölümden olusan parkin ilk etabinda büyük bir cografya üzerinde atalarimizin kurdugu medeniyetin tastan yapilmis abidelerinin minyatürlerinin bulundugunu “Cihan-i Türk” adli bölüm gezildi, özellikle yetiskinlerin dikkatini çeken ve 120 parçadan olusan bu bölümde kursiyerlerimiz daha önce görme imkâni bulamadiklari yapilarin minyatürlerini inceleyerek, rehberlerden bilgi aldilar.

Birlikte yenilen yemegin ardindan Parkin belki de en eglenceli kismi olan “pamuk sekeri” adli bölüm gezildi. En çok bilinen 25 masal kahramaninin bu bölümde ortam canlandirmalari da yer alan parkta, ünlü komedyenler ve 13 Türk büyügünün büstleri de bulunuyor. Tarih öncesinde yasamis olan dinozorlarin sesli ve hareketli canlandirmalarinin yer aldigi Parkin “T-rex” adli son bölümünde kursiyerlerimiz heyecanli ve neseli anlar yasadilar.
Sosyal Hizmet Uzmani Aydin Bagci, Psikolog Merve Baytar, Hemsire Halide Toptas ve Özlem Koçak’in katildigi gezide TRSM sorumlu hekimi Fatih Ercin; Sizofrenide ilaç tedavisi disinda kalan diger tedavi yöntemlerini tanimlamak için “psiko-sosyal” tedaviler terimi kullaniyoruz, Psiko-sosyal tedaviler, düzenli ilaç kullanmakta olan ve rahatsizligin alevlenme döneminde bulunmayanlar için geçerlidir diyerek merkezin amaçlari arasinda yer alan islevsel yeti yitiminin azalmasina, giderilmesine yönelik egitim vermek ve deneyimleri arttirmak, toplumsal iliskilerde ilgili elverissizlikleri ortadan kaldirmaya yönelik çevresel destek sistemlerini arttirici olanaklar gelistirmek gibi hedeflerin TRSM’nin çalismalariyla gerçeklestirildigine dikkat çekti ve geziye destek olan Karaman Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreterligi ve Saglik Müdürlügü’ne tesekkürlerini iletti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.