Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

KAREV'de Ankara Buluşması

Güncel

Kısa adı KAREV olan Ankara Karaman Eğitim Kültür Sağlık Vakfı 26 Temmuz 2019 Cuma günü saat 19.30’da yeni binasında ilk misafirlerini ağırladı. 

Mithatpaşa Cad. Numara 56/2 Kızılay/Ankara adresinde hizmet vermeye başlayan KAREV  toplantısına Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Mersin milletvekili Lütfi Elvan, AK Parti Karaman Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser, Vali Fahri Meral, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş, Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Uysal, KAREV yöneticileri, siyasi parti il başkanları, Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru ile Emin Duru, TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat, İzmir ve Mersin Karamanlılar Derneği Başkanları, İKEV Onursal Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sözer ve yazılı basın temsilcileri katıldı.
Toplantıya ev sahipliği yapmaktan son derece mutlu olduğu gözlemlenen KAREV Yönetim Kurulu Başkanı Veli Bozkır konu hakkında yaptığı açıklamada “Yaklaşık iki ayı bulan, tempolu bir çalışma sonrası Vakfımız Genel Merkezini hizmete hazır hale getirdik. İnsan odaklı, toplumsal, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerimizi gerçekleştirebilmek için titizlikle hazırlanan projenin gerçekleşmesinde maddi manevi destek veren hayırsever hemşerilerimize ve dostlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Ankara'nın merkezi Kızılay'da kapısını çalıp gönül rahatlığıyla girebileceğiniz, çayınızı kahvenizi içip dinlenebileceğiniz faaliyetlere katılıp dostlarınızla buluşabileceğiniz Karaman Evimiz hizmete hazır. 200 kişilik büyük salon, 60 kişilik kitap okuma dinlenme salonu, kütüphane, Karaman Tarihi Araştırma Merkezi, Koro çalışma salonu, yönetim odası ve kendinizi evinizdeymiş gibi rahat hissedebileceğiniz ferahlıkta ve güzellikte bir eser ortaya koyduk. Biz elimizi uzattık siz tuttunuz. Ülkemiz ve memleketimiz için faydalı işlerin ortaya konmasını dileğiyle Karaman Evimiz hayırlı olsun” dedi. 
Açılış ve akşam yemeğiyle başlayan toplantıda Karaman’ın sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı. Özellikle hızlı tren konusunda taleplerin iletildiği toplantıda seferlerin bu yılın Eylül-Ekim aylarında hızlı tren olarak başlayacağı müjdesi verildi.  Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Mersin milletvekili Lütfi Elvan Konya-Karaman hızlı tren hattı çalışmasında yaşanan aksaklıkların tamamlanmasıyla vatandaşların sorunsuz bir seyahate kavuşacaklarını söyledi. 
Yatırımların zaman isteyen çalışmalar olduğunu söyleyen Elvan konuşmasında Karaman-Konya, Karaman-Ayrancı karayolu çalışmalarının tamamlandığını Karaman-Sertavul tünel çalışmasında üç tünel çalışmasının tamamlandığını ifade etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.