Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Karkev’in Paneline Balbay Ve Öztürk Geliyor

Güncel

Ilimizde faaliyet gösteren Karaman Kültür ve Egitim Vakfi, 2 Mayis Cuma günü Türkiye Büyük Millet Meclisinin açilisinin 95. yili nedeniyle “Ulusal Egemenlik” konulu bir etkinlik ve dayanisma yemegi düzenleyecek.

Etkinlige Cumhuriyet Halk Partisi Izmir Milletvekili Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay ile Mersin Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu üyesi Avukat Riza Öztürk konusmaci olarak katilacak.
Bilindigi gibi ilimiz Karaman Belediyesi tarafindan Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay’a, 2007 yilinda Türkçeyi en iyi kullanan yazar olarak Türkçe ödülü verilmisti.
Ankara Karamanlilar Dernegi’nin düzenledigi gecede dönemin Belediye Baskani Ali Kantürk’ün elinden ödülünü alan Balbay, geceye katilan konuklara asagidaki konusmayi yaparak büyük begeni ve takdir kazanmisti.
Mustafa Balbay, “Ben Türkçeyi çok seviyorum. Bir yazar diyorki benim iki vatanim var. Biri yasadigim toprak, öteki konustugum dil. Eger dilimizde bir kayip olursa vatan kaybi kadar önemlidir. Bu bakimdan ben Türkçenin gelismesi için, Türkçenin güzel bir anlatim dili oldugunu da biliyorum ve günlük yazilarimda da buna dikkat ediyorum. Bugüne kadar birçok ödül aldim. Ancak ilk kez kullandigimiz dil üzerine bir ödül aldim. Benim için çok degerli bu ödül. Ben yer yüzünde hiçbir emegin bosa gitmedigine inanan biriyim. Bu ödülü Karamanlilardan almak için ayri bir önem tasiyor. Karaman Türkçemizin baskenti. Bunu ömrüm boyunca bir ani olarak saklayacagim” diye konustu.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.