Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

MEVKA  Girişimcilik Desteklerine Bir Yenisini Daha Ekledi

Güncel

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Mevlana Kalkınma Ajansı, KOSGEB işbirliğinde ilimiz Merkez ilçelerinde ve Ermenek’te 2 ayrı grupta ve 30 kursiyer olmak üzere 4 farklı kursta toplamda 120 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi gerçekleştireceğini duyurdu.

Yayınlanan basın bültenine göre, Ermenek’te düzenlenecek eğitimlerden biri Ermenek Denetimli Serbestlik Müdürlüğü hizmet alanı kapsamındaki dezavantajlı gruba yönelik olup  ilimizde düzenlenecek olan eğitimlerden birisi ise çalışanlar için akşam grubu olarak planlanıyor.
MEVKA ve KOSGEB işbirliğinde ilimiz merkez ile Ermenek ilçelerinde düzenlenecek ve 32 saat sürecek uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin sonunda katılımcılar Girişimcilik Sertifikası almaya hak kazanacak. Girişimciler, alacakları sertifikalarla KOSGEB’ in geleneksel girişimcilere yönelik 60.000 TL ve imalata dönük girişimcilere 360.000 TL’ye kadar destek imkânından faydalanabilecekler.
Eğitimler, Karaman merkezde 29 Nisan – 03 Mayıs 2019 tarihleri arasında Mevlana Kalkınma Ajansı Karaman Yatırım Destek Ofisi’nde yapılacak olup 16-21 Temmuz 2019 tarihleri arasında Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nde, Ermenek merkezde ise 26 – 29 Nisan 2019 tarihleri arasında Ermenek Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde, 04 – 07 Temmuz 2019 tarihleri arasında da  Ermenek Belediyesi’nde gerçekleşecek.
Katılımın ücretsiz olacağı uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılmak isteyen adaylar, yeni uygulama gereği müracaatlarını sadece E-Devlet (www.turkiye.gov.tr) portalı üzerinden yapabilecek ve detaylı bilgi için MEVKA Karaman Yatırım Destek Ofisi ile 0 338 213 00 20 numaralı telefon üzerinden irtibata geçebilecekler.
26-29 Nisan 2019’ da yapılacak eğitimler için başvurular 20 Nisan 2019’da, 29.04.2019- 03.05.2019 tarihleri arasında yapılacak eğitim için ise başvurular 23 Nisan 2019’ da sona erecek.
Gerçekleştirilecek olan eğitimlerle ilgili açıklamalarda bulunan MEVKA Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger, “Bölgemizdeki girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi ve bölgemizde yer alan firmaların desteklenerek büyüme ve gelişmeye katkı sağlaması amacıyla çeşitli faaliyetler yürütüyoruz. 2018 yılında uygulamaya başladığımız TR52 Bölgesi Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Programı kapsamında girişimcilere yönelik mentorluk eğitimleri, proje fikri ve prototip geliştirme eğitimleri vererek girişimci adaylarının bu yönde gelişmelerine katkı sağlamayı, düzenlediğimiz proje yarışmaları ile bölgemizdeki girişimcilerimizi bu tür atmosferlere hazırlamayı amaçladık. Son olarak düzenlediğimiz Demo Day (Demo Günü) ve Maker (Proje) Panayırı ile de girişimci adayları tarafından üretilen projeleri yatırımcılarla buluşturmayı ve bölgemizdeki girişimcilik potansiyelini ortaya koymayı amaçladık.Gerçekleştireceğimiz bu uygulamalı girişimcilik eğitimleri ile de girişimcilerimizin proje fikirlerini hayata geçirmeleri için mali destek sağlayarak uygun zemin oluşturmayı hedefledik. Bu eğitimlerden en büyük beklentimiz sertifikalarını alan girişimcilerimizin kuracakları işlerle bölgemizin kalkınmasına, istihdamına ve ekonomisine katkı sunmalarıdır” şeklinde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.