Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Milletvekili Mevlüt Akgün: “Sirri Sakik Ya Tarih Bilmemektedir Ya Da Ortak Tarihimize Kin Ve Nefret Dolu Gözlerle Bakmaktadir”

Güncel

Ilimiz Ak Parti Milletvekili Mevlüt Akgün, “Sirri Sakik ya tarih bilmemektedir ya da ortak tarihimize kin ve nefret dolu gözlerle bakmaktadir” dedi.

Parlamentoda AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Danis ile birlikte düzenledigi basin toplantisinda, Agri Belediye Baskani Sirri Sakik’in sehirdeki asker anitini kaldiracagi ve Kazim Karabekir Pasa’nin adini alan cadde ve sokak isimlerini degistirecegini söyledigi iddialarina deginen Milletvekili Mevlüt Akgün, “Sirri Sakik ya tarih bilmemektedir ya da ortak tarihimize kin ve nefret dolu gözlerle bakmaktadir” ifadelerini kullandi.
Kazim Karabekir Pasa’nin Istanbul dogumlu olmasina ragmen ailesinin Karaman’in Kazimkarabekirli oldugunu belirten Mevlüt Akgün, Kazim Karabekir Pasa’nin hayati hakkinda bilgi verdi. Akgün, “Kazim Karabekir Pasa’nin Dogu Anadolu’da verdigi mücadele Müslüman Kürt ve Türk halki ile birlikte olmustur. Sakik’in bu ifadeleri olsa olsa Ermenileri sevindirecek ve onlara hizmet edecek beyanlardir. Kazim Karabekir Pasa ayni zamanda Agri tarihine, kültürüne ve halkina da bir çok hizmetler vermistir. Bu sözler ya cehaletten ya da kin ve nefretten dogmaktadir. Bu ülkenin ortak degerlerine saldirarak barisin gelmesi mümkün degildir. Sirri Sakik bugün bulundugu cografyanin imkanlarini rahat ve özgürce kullanabiliyorsa, düsüncelerini özgürce ifade edebiliyorsa ve özgürce siyaset yapabiliyorsa ortak tarihimize, çekilen acilara ve derin tecrübelerimize bakmasi ve tarihten dersler çikartmasi gerekir” diye konustu.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.