Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

ÖSYM Her Kente Sinav Merkezi Kuracak!

Güncel

Türkiye`nin 81 ilinde içinde matbaasi olan merkezler açilacak.

Kitapçiklar, yüksek güvenlikli bu binalarda basilacak. Merkezin büyüklügünü illerin nüfusu belirleyecek. Bazilarinda ayni anda sinava 50 bin kisi girebilecek.
Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) devrim niteliginde yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Son yillarda normal sinavlarin yani sira kamu kurumlari iç sinavlarinda ÖSYM'yi tercih etmesi sinav alanlarinin tek çati altinda toplanmasini gerekli hale getirdi. Bununla ilgili çalisma baslatan ÖSYM, her ilde kapsamli sinav merkezi yapmak için çalismalari baslatti. Ayni anda 50 bin kisinin sinava girebilecegi alanlar olarak tasarlanacak binalarda güvenlik önlemleri de üst düzeyde olacak. Sinava girecek olan kisilerin fotograflari binanin kapisinda otomatik olarak çekilecek. Kurulacak sistemle ayni anda binanin altindaki matbaadan kisiye özgü fotografli kitapçigi basilacak.
50 BIN KISILIK DEV TESIS
Sinav merkezleri yüksek güvenlikli alanlar olarak tasarlanacak. Bu merkezler illerde nüfus yogunluguna göre 5 katli veya 10 katli olacak sekilde 50 bin kisinin ayni anda sinava girmesine olanak saglayacak. ÖSYM küçük ölçekli sinavlari da okullar yerine bu merkezlerde yapacak.
ADAYIN FOTOSU ÇEKILECEK
Bugün'de yer alan habere göre, sinav merkezlerine sinav kitapçiklari artik Ankara'daki ÖSYM matbaasindan gitmeyecek. Buna göre, sinava girecek olan kisi sinav merkezinden içeri girdigi anda kaydi alinarak fotografi çekilecek. Böylece sinav merkezinin en alt katindaki matbaada ayni anda sinava girecek olan kisinin kitapçigi fotografiyla birlikte basilacak. Bu sayede ÖSYM, hem sorularin sizdirilma ihtimalini ortadan kaldirmis olacak hem Ankara'daki büyük matbaadan bastigi kitapçiklari kamyonlara yükleyip illere gönderme isleminden kâr saglayacak. Ayrica yine sistem sinava gelmeyen kisilerin kitapçiklarini basmayarak kâgit israfini da önlemis olacak.
HER SALONA KAMERA
Sinav merkezlerinin sinav salonlari kamerali sistemle 24 saat izlenecek. Böylece sinav zamaninda kâgidindan süphelenilen kisinin durumu kameralardan izlenerek hareket edilecek. Bu kamera kayitlari bir yil arsivlerde tutulacak. Herhangi bir dava veya sinava giren kisinin sikayeti söz konusu oldugu takdirde kamera kayitlari arsivden çikarilarak savciya veya ilgili kisiye gösterilecek.
YENI AÇILAN ÜNIVERSITELERDE KURULACAK
ÖSYM merkezleri kurmak için özellikle yeni kurulan devlet üniversitelerinin bahçelerini tercih edecek. Eski üniversitelerin büyük bos arazilerinin kalmadigi belirtiliyor. ÖSYM bu süreçte üniversitelerden gelen teklifleri degerlendirmeye aldi.
SINAV MERKEZLERININ ÖZELLIKLERI
* Ilin nüfusuna göre 5 veya 10 katli yapilacak
* Bazilarinda 50 bin kisi ayni anda sinava girebilecek
* Bu merkezlerin kendi matbaasi olacak
* Adaya özel sinav kitapçiklari bu merkezde basilacak
* Her salonu kamerayla 24 saat izlenecek
 Kaynak: Sabah

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.