Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Ramazan Ayında Pazarda Durumlar Nasıl ?

Güncel

Ramazan geldi, hazırlıklar başladı. 11 ayın sultanı Ramazan’ı Şerif ilimizde de yoğun bir telaş ile başladı. Son zamanlarda artan meyve sebze fiyatlarına Ramazan ayında büyük bir düşüşle başlandı. 

Biz de Ramazan ayına özel bir haber yapmak istedik ve pazarın nabzını sizler için tuttuk. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı ve sahur vakitleri için vatandaş alışverişin yolunu tuttu. Cep yakanlar fiyatlar ilimiz pazarında da düşüşe geçti. Vatandaş fiyatlardan memnun ancak ekonomideki dengesizlik bazı ürünlerin fiyatını hala düşürmedi.
Piyasanın getirdiği krize rağmen fiyatların düşüş gösterdiğini söyleyen Pazar esnafı satışlardan memnun olduklarını ifade etti. Fiyatı en çok artış gösteren ürünler arasında yerini alan soğan ve patates ise Cumartesi pazarında kilosu 4 liraya alıcı buluyor. Pazar fiyatlarından son derece memnun olan Pazar esnafı: “ Marul 6 liradan 5 liraya düştü. Roka 1.5 TL maydanoz 1.5 TL’ye düştü. Soğan 7.5 liradan 5 liraya 5 liradan da 2.5 liraya düştü. ‘Soğan düştü soğan düştü’ bugünkü sloganımız bu. Soğan önümüzdeki günlerde 1.5 TL’ye düşecek. İnşallah daha rahat satışlarımız olur” dedi.
Fiyatların halciler tarafından belirlenmediğini söyleyen bir başka limon satıcısı ise “ Limon kilosu 5 liradan alıcı buluyor. Limonun bu derece artması ise sezonunun bitmesinden kaynaklanıyor. Limon en çok kullanılan sebze olmasına rağmen üretiminde sıkıntılar yaşanıyor” ifadelerini kullandı. Pazar esnafından edindiğimiz meyve sebze fiyatlarına göre çilek 8 TL, taze fasulye 6 TL, Marul 5 TL, Patlıcan 3 TL, domates ise 6.5 TL’den alıcı buluyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.