Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Turan Ocaklari: Bayraklar Bizleri Gölgesinde Toplar

Güncel

Turan Ocaklari Il Baskan Yardimcisi Hüseyin Uysal ve arkadaslari 29 Mart Cuma günü saat 12.30’da Aktekke Kent meydaninda bir basin açiklamasi yaparak Türkiye gündemini olusturan olaylar hakkinda görüslerini bildirdiler.

Hüseyin Uysal, “Çok kiymetli hemserilerim burada bugün toplanmamizin amaci kimseyi kirmak ya da baskalarina ivmeli laflar söylemek degildir. Biz birligin ve beraberligin, kardesligin dostlugun temsilcileriyiz. Her kim ne görüste olursa olsun, ister Türk, ister Kürt, ister alevi isterse baska inançlardan olsun... Biz Mevlana torunlariyiz. Kardesligin dostlugun ve bilirlik beraberligin temsilcileriyiz. Bakin Mevlana Ne güzel söylemis;
GEL, GEL, NE OLURSAN OL YINE GEL,
ISTER KÂFIR, ISTER MECUSI, ISTER PUTA TAPAN OL YINE GEL,
BIZIM DERGÂHIMIZ, ÜMITSIZLIK DERGÂHI DEGILDIR,
YÜZ KERE TÖVBENI BOZMUS OLSAN DA YINE GEL...
"Biz milliyet fikirlerini tatbikte çok gecikmis ve çok ilgisizlik göstermis bir milletiz Bunun zararlarini fazla faaliyetle telafiye çalismaliyiz Çünkü tarih, hadiseler ve müsahadeler insanlar ve milletler arasinda, hep milliyetin hâkim oldugunu göstermistir"
"Dünyanin bize hürmet göstermesini istiyorsak, ilk önce biz kendi benligimize ve milliyetimize bu hürmeti; hissi, fikri ve fiili olarak bütün davranis ve hareketlerimizle gösterelim; bilelim ki milli benligini bulmayan milletler baska milletlerin avidir Milli mücadeleyi yapan, dogrudan dogruya milletin kendisidir; Milletin evlatlaridir Milli mücadelede sahsi hirs degil, milli izzeti nefs, gerçek saik olmustur" Ilk çaglardan beri tüm uluslar kendilerini temsil eden sembolleri kullana gelmisler, sonuçta devleti temsil eden bayrak ve silâhli kuvvetlerin onur timsali olan sancaklar ortaya çikmistir Bayrak ve sancaklar, uluslarin moral ve övünç kaynagi oldugu gibi, özgürlügün de simgesi olmustur. Orta Asya'dan dünyanin dört bir tarafina yayilan Türk boylari, bayraklarinin gölgesinde toplanarak zaferden zafere kosmuslar ve dünyanin çesitli bölgelerinde pek çok beylik, atabeylik. Hanlik, devlet ve imparatorluk kurmuslardir.
Bunlardan sadece bir tanesi de bugün yasadigimiz topraklar olan ve bin yildir barisin ve kardesligin hüküm sürdügü Türk topraklaridir. Türkiyelidir, Türkistandir, Anadoludur.
Son günlerde sözde baris ve kardeslik adi altinda Türk milletine bir dayatma söz konusudur. Söyledir ki! Bu topraklar hepimizin, herkesin bu anayasa sadece Türklerin degil Tüm Türkiye halklarinin bu bayrak Türk bayragi degil Türkiye Cumhuriyeti devleti bayragi gibi söylemler sikça kulagimiza gelmekte. Dur arkadas orada dur... Bu topraklar Türk topragidir. Bu anayasa Türk anayasasidir. Bu devlet Türk devletidir. Bu bayrak Türk bayragidir. Bu topraklarda isteyen herkes yasayabilir, memur olabilir amir olabilir. Asker, polis olabilir. Basbakan hatta Cumhurbaskani olabilir ama bu ülke Türk örf ve adetlerine göre yönetilir. Anayasasi Türk anayasasidir. Bayragi Türk bayragidir.
Rengini kanimizdan, ay-yildizini göklerden almis olan bayragimiz ugruna nice Türk evlâdi canlarini savas meydanlarinda feda etmistir Atalarimiz al bayragimizi üç kit'a üzerinde serefle dalgalandirmislardir Genç kizlar göz nuru dökerek ay-yildizini islemis; genç erkekler, kahramanlar onu akindan akina tasimislardir Sairler bayragimizi en içli misralarla dillendirmislerdir Bayraga büyük bir içtenlikle seslenen ve bu seslenisi ile nesiller boyunca bayrak sairi diye anilmaya hak kazanan Arif Nihat Asya onu gönülden kopan bir dille deyimlendirmistir.
Ey mavi göklerin beyaz ve kizil süsü!
Kiz kardesimin gelinligi, sehidimin son örtüsü,
Isik isik, dalga dalga bayragim!
Senin destanini okudum, senin destanini yazacagim
Buradan sözde kardeslik ve beraberlik adi altinda Türk milletinin adini tarihten silmeye çalisanlara sesleniyoruz. Bes bin yildir bunu kimse basaramadi sizde basaramayacaksiniz” dedi.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.