Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Vatandaştan TOKİ Başvurularına Tepki

Güncel

Toplu Konut İdaresi tarafından Kırbağı Mahallesi’nde yapılacak olan 2+1 ve 3+1 tip daireler için başvurular başladı.

06 Mart – 19 Nisan 2019 tarihleri arasında Halk Bankası Karaman Sanayi Şubesi’ne ilk günde başvuran sayısı bir hayli fazla oldu. 22 Mayıs 2019 tarihinde Hak Sahibi Belirleme kurası öncesi ilk başvuruların yapıldığı anlarda mikrofonlarımızı uzattığımız vatandaşlarımız yapılacak olan konut sayısının çok üzerinde bir başvuru olacak olması nedeniyle şanslarının az olduğunu söyledi. Mikrofonlarımıza konuşan vatandaşlar toplu konut projelerine ihtiyacı olmayan, iki-üç evi olan kişilerin başvuru yapması nedeniyle haksızlık yaşandığını söylediler. Mikrofonlarımıza konuşan bir vatandaş: “Üzerinde evi olmayacak diye formda geçiyor. Formda yazan bilgiler gerçek değil. Köyde kendi akrabama konutları olduğu halde daha önce TOKİ konutları çıkmış. Üzerimizde ev, arsa olmadığı halde bu sefer de bana çıkmayacak düşüncesindeyim. Son yazıldığımda aile bireylerinden herkesi yazdırdım. Ancak hepimizin yazılması nedeniyle başvurum geçerli olmadı. Neden böyle bir düzenleme var çözemedim. Faiz olmadığı halde devlet bankalar sayesinde kazanç sağlıyor. 400 ev yapılıyorsa bunun 300 tanesi torpil yolu ile satılıyor. Daha önce başvuru yaptığım halde başvurum iptal olmuş. Bankaya geldik ve şikâyet ettik. Bu 4. yazılışım. Daha önce 2000 lira yatırdım ancak param 1,5 ay geç teslim edildi. Bunun üzerine başvuru yaptım şikâyetlerimi dile getirdim. Ama bir işe yaramadı. Mağdur oldum” ifadelerini kullandı. 
Mikrofonlarımıza konuşmak isteyen ve her başvuru yaptığında hevesleri kursağında kaldığını söyleyen bir başka vatandaş ise “Bize neden çıkmıyor anlamış değilim. Bir adamın iki oğlu var ve evleri arsaları var ama onlara çıkmış. Bizim üzerimizde hiçbir ev olmadığı halde bize çıkmıyor. Bu 4. Başvurum olacak. 1000 lira para yatırıyoruz. Her seferinde elimiz kolumuz bağlı kalıyor. Düzensizlik olduğu ortada. Bizlerin devletimizden istediği çıkan hak sahiplerinin iyice birinci derece yakınlarına kadar mal-mülk araştırması yapılması, ev çıkanların ise evlerini hiçbir koşulda kiraya vermeme oturma mecburiyetinin koşulmasıdır. TOKİ’nin bundan önceki 4-5 numaralı dar gelirli gruplarına gidin bakın ya satılık ya da kiralık daireler. Kiraya verilmemesi gereken, hak sahiplerinin oturması gereken evler ev sahibi olan kişilerden geçilmiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Murat Kurum bakanımızın bu konuya hassasiyet göstermesini ve bu işleri kim takip edecekse denetim mekanizmasının gerçekte çalışmasını istiyoruz” dediler. 
TOKİ taksidini yatırmak için geldiğini söyleyen bir başka vatandaş ise “Annem yaşlı ve onun taksidini kendim ödüyorum. Şehir merkezinde oturuyorum. Sadece buraya aylık taksidi yatırmak için geliyorum. Şehrin merkezindeki bankada aynı bankacılık hizmetini yapıyor. Neden bu taksidi yatırmak için eziyet çekiyoruz. Annem yaşlı olduğu için benim aklım onlara ermez diyerek otomatik ödeme talimatını kabul etmiyor, dekontunu dosyasında muhafaza ediyor. Bize bu konuda bir kolaylık sağlasalar da şehir merkezinde ki şubeye de ödemelerimizi yapabilsek” dediler.  


 

Yorumlar (1)

Yüksel ermenek 6 Yıl Önce

Vatandaşın dediği doğru bazı gözü açıklarımız aracıların fazlasıyla başkalarının evi olmayanların adına yazdırıp evleri torpille alıyorlar anlayacanız içerden işi bitiriyorlar ev çıktımı başkalarına satış yapıyorlar haksız kazanç sağlıyorlar buarada fakir halkımız ev alamıyor bununla ilgili kurumların ilgilenmesini arz ederim niye kul hakkını yiyorlar herşeyinle gel kul hakkıyla gelme diyor Allahım

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.