Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Zayif Aldigi Dersin `Ustasi` Oldu

Güncel

Lisedeki güzel yazi dersinden zayif alan, daha sonra hocasinin hediye ettigi kesik uçlu kalemle çalisarak kaligrafi ustasi olan kisi, açtigi sergilerle eserlerini sanatseverlerle bulusturuyor.

Kendisini "yazi yolcusu" olarak tanimlayan kaligrafi ustasi Hayri Tekgöz, 15 yil önce Yildirim Imam Hatip Lisesi'nde 11. sinifa giderken, güzel yazi dersinden zayif aldi. Güzel yazi konusunda zorlanan Tekgöz, dersten geçebilmek için ödevlerini hep arkadaslarina yaptirmak zorunda kaldi. Ardindan Tekgöz'ün hayati, "Ali üstadim" dedigi, edebiyat ögretmeninin verdigi kesik uçlu bir kalemle degisti.
O günden sonra güzel yazi yazmaya baslayan Tekgöz, kütüphanelerde yazi sanatiyla alakali kitaplari, kaligrafiyi, Latin harflerini, Arapça hat sanatini, Japonca ve Çince yazi sistemlerini incelemeye basladi. Ustasi olmadan tek basina uzun yillar çalisan Tekgöz, kaligrafi ustasi olarak eserler üretiyor.
Tekgöz, AA muhabirine yaptigi açiklamada, güzel yazi çalismaya basladigi ilk yillarda matbaalardaki kagit çesitlerini inceledigini ve topladigi materyalleri bir araya getirerek, okudugu bilgiler ile uygulamaya basladigini ve deneme yanilma metoduyla bugüne kadar geldigini söyledi.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.