Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Antalya’da Karaman Rüzgari Esti

Kültür/Sanat

Antalya’da yasayan Karamanli hemserilerimizin kurdugu ve Orhan Yüksel’in baskanliga gelmesiyle birlikte faaliyetlerini yogunlastiran Antalya Karamanlilar Dernegi hafta sonunda Mutfak’tan Mizraba Karaman Bulusmasi adiyla bir gece gerçeklestirdi.

Batirik, Arabasi ve Ermenek helvasinin ikram edildigi geceye beklenilenin üzerinde ilgi oldugunu söyleyen Dernek Baskani Orhan Yüksel, “Gecemize ilginin yogunlugu ve israrli taleplerin geri çevrilememesinden dolayi sikisiklik yasanmasina ragmen, katilanlarin mutlu ayrilmalari yönetimimizi memnun etti. Yogunlasan seçim atmosferinde, Muratpasa Belediye Baskani Süleyman Evcilmen, Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, Konyalilar Dernekleri Federasyonu Baskani Mehmet Aydogan ve CHP Kepez Belediye baskan adayi hemserimiz Erdal Öner’in ekipleriyle birlikte gecemize katilmalari heyecani daha da artirdi. Kepez Ilçesi Belediye baskan adaylarindan Hakan Tütüncü(AKP) ile Erdal Öner’in (CHP) ayni masayi paylasmalari gecemize ayri bir anlam kazandirdi. Degerli adaylarimiza basarilar diliyoruz. Antalya Ermenekliler Dernegi Baskani Halis Güldal ve Sariveliler Çevre Kavak Köyü Dernegi Baskani Kemal Merdan’ da kalabalik bir hemseri gurubu ile gecemizi onurlandirdilar. Il disinda olan Antalya Konyalilar Dernegi Baskani Hasan Hüseyin Cengiz gönderdigi çelenkle gecemizi kutladilar” dedi.
Konyalilar Dernekleri federasyonu baskani Aydogan’in katilim ve konusmalarindan mutlu olduklarini belirten Orhan Yüksel, Karamanogullari’nin manevi mirasçilari Karamanlilar olarak, Selçuklularin manevi mirasçisi Konyali Hemserilerimizle her ortamda is birligi yaparak Anadolu’nun merkezinde etkin bir güç olmayi sürdürmek istediklerini belirterek tüm katilimcilara tesekkür etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.