Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

“Turizm Haftası Kutlamaları” Başladı 

Kültür/Sanat

İlimiz Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde toplumda turizm konusunda farkındalığı artırmak, turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri Aktekke Kent Meydanı’nda düzenlenen programla başladı.

Saat 14.30’da açılışı yapılan etkinlikler kapsamında Aktekke Meydanı’nda kurulan çadırlarda, ilimize özgü el sanatları,  etnografik malzemeler ve yöresel tatlar sergilenecek. Bu yıl 43.’sü yapılan Turizm Haftası etkinliklerine İl Kültür ve Turizm Müdürü Vekili Özlem Koçak, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Vali Vekili İsmail Hakkı Çınarsoy, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ali Osman Bebek ve Karaman Milletvekili Recep Şeker katıldı.
 Halk Oyunları, geleneksel Türk okçuları tarafından ok atış gösterileri, Hacivat Karagöz oyunları, konser, resim sergileri gibi etkinliklerle Turizm Haftası adına yakışır şekilde kutlanacak. Hafta boyunca yapılacak olan kutlama programı şu şekilde;
16 Nisan Salı 2019 Salı 
Saat: 10.00 Kültürümüzden Esintiler Resim Sergisinin Açılışı (Çeşmeli Kilise) 
Saat: 10.30 Tarihi Karaman Evleri Resim Sergisi’nin Açılışı (Tartanlar Konağı)
Saat: 10.00-17.00 Öğretmen ve Öğrencilere Yönelik Müze Gezisi (Karaman Müzesi)
17 Nisan Çarşamba 2019 
Saat: 10.00 İlimizde Kaybolmaya Yüz Tutmuş El Sanatlarımızı İcra Eden Esnaf Ziyareti 
Saat: 20.00 Kokteyl ve Plaket Töreni (New Karaman Otel)
18 Nisan Perşembe 2019
Saat: 14.30 Turizm Sektör Çalışanları ve Öğrencilere Yiyecek İçecek Servisi (Hatuniye Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi)
21 Nisan 2019 Pazar
Saat 08.30 Taşkale Gezisi (Manazan Mağaraları, Tahıl Ambarları ve İncesu Mağarası)


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.