Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Hastane Dijitallesti

Sağlık

Ilimiz Devlet Hastanesi yeni binasina tasindiktan sonra yenilenmeye ve degismeye devam ediyor.

Hastanenin birçok bölümün artik dijital cihazlar kullanilmaya baslandi. Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreterligi, hastanenin birimlerinde yapilan degisikliklerle ilgili olarak tanitimlarini sürdürüyor.
Göz Poliklinigi ve Uyku Ünitesi’nden sonra simdi de Radyoloji ünitesinin tanitimini yapan hastane yönetimi birimi su sekilde tanitti.
“Radyoloji Ünitesi. Karaman Devlet Hastanesi Radyoloji Ünitesi her geçen gün kendini yenilemekte ve personelleri ile göz doldurmaya devam ediyor. Dijital Röntgen Cihazi, PACS Cihazi, Kemik Ölçümü, Bilgisayarli Tomografi Cihazi, USG, Renkli Dopler USG ve servislere acil müdahale edebilecek, Hasta Basi Tasinabilir Dijital Röntgen Cihazi ile kaliteli hizmet vermeye devam ediyor. Iste size tanitmak için hazirladigimiz aletler ve açiklamalari:
BT ( BILGISAYARLI TOMOGRAFI)
Bilgisayarli Tomografi Cihazi 16 kesitli dedektör yapisina sahip olup; çok hizli ve detayli çekimlere imkân tanimaktadir. Tüm vücudu 1 dakikanin altinda MPR ve 3D (3 boyutlu) islemlerinin tamaminin yapilabilmesini saglayacak sekilde ince kesitlerle tarayabilmek mümkün. Üstelik hasta masasinin 180cm’lik tarama mesafesi ile hasta bastan ayaga taranirken hastanin yerinden kalkmasina da gerek kalmiyor. TOSHIBA’ nin AIDR (Adaptive Iterative Dose Reduction) adini verdigi bu rekonstruksiyon algortimasi sayesinde konvansiyonel Bilgisayarli Tomografi cihazlarina nazaran % 75 daha düsük x-isin dozu kullanimi mümkün. X-isin hassasiyetinin her geçen gün arttigi günümüzde hastalarin daha güvenle taranabiliyor olmasi hastalar açisindan sevindirici bir gelisme. 16 kesitin vermis oldugu avantajla rutin Tomografi tetkiklere ilave olarak Kardiyak Bilgisayarli Tomografi Anjiyografi disinda kalan her türlü ileri tetkik yapilabiliyor.( Periferik ve nörovasükler anjiyografi, sanal bronkoskopi, sanal endoskopi, beyin perfüzyonu, kranyal dsa çalismalari vb.)
RÖNTGEN
Hastanemizde mevcut bir cihazimizin çift dedektörlü dijital röntgene dönüsümü saglandi. Yeni bir çift Dedektörlü Digital röntgen cihazi ve mobil digital röntgen cihazi alimi yapildi. Hastanemizde kurulan PACS Sistemi ile film tasima yükünden kurtulup artik bilgisayar ortaminda PACS tan hasta röntgen çekimleri görüntülenebilmekte olup ayrica daha yüksek kalitede görüntüler olusturulmaktadir.
USG-RENKLI DOPPLER USG
Hastanemizde 3 adet Renkli Dopler Ultrasonografi Cihazi ile tüm ultrason tetkikleri ve renkli doppler ultrasonografi incelemeleri radyoloji uzman doktorlarimiz tarafindan yapilmaktadir. Bunun yaninda radyoloji bölümümüzde görüntüleme esliginde biyopsilerde hastanemizde yapilmaktadir”
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.