Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

“Sağlıklı Kadın Sağlıklı Gelecek” Konulu Seminer Düzenlendi

Sağlık

İl Sağlık Müdürlüğü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle “Sağlıklı Kadın, Sağlıklı Gelecek” konulu bir etkinlik düzenledi.

04 Mart 2019 Pazartesi günü saat 13.00’da Yunus Emre Konferans Salonu’nda başlayan ve iki gün sürecek olan etkinliğe Karamanlı bayanlardan daha çok Afganlı kadınlar ilgi gösterdi. Alanında uzman personellerin üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, korunma yöntemleri, toplumsal cinsiyet ve kanser taramaları gibi konular yabancı uyruklu katılımcılar nedeniyle Arapça ve Farsça tercümanlar eşliğinde de anlatıldı. 
Konuşmacı olarak katılan Psikolog Özlem Ezgi Uyar’ın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ oluşumu ve kutlanma amaçları ile ilgili bilgiler verildiği etkinlikte Afganlı kadınlara söz hakkı verilerek kadın hakları ve kadına şiddetle ilgili düşünceleri Katılımcılara program sonunda kadına şiddet ve toplumsal şiddet ayrımı ile ilgili bilgiler bulunan broşürler ve hediye paketleri dağıtıldı.


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.