Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

600 Sporcu Satranç İçin Karaman’da 

Spor

“Türkiye Okul Sporları Satranç Birinciliği Finalleri” 9-13 Haziran 2019 tarihleri arasında Karaman Belediyesi Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak.

81 ilde gerçekleştirilen mahalli yarışmaların ardından Adıyaman, Denizli, Giresun, Kastamonu, Kırıkkale, Mersin, Muş ve Yalova’da düzenlenen grup yarışmalarında finale yükselen okul takımları ilimizin ev sahipliğinde düzenlenecek “Türkiye Okul Sporları Satranç Birinciliği Finalleri”nde zirve mücadelesi verecekler. Yıldızlar ve gençler kategorilerinde 112 takım ve 600 sporcunun mücadele edeceği final yarışmalarında genel ve kız okul takımları, kendi kategorilerinde ilk dörde girip Türkiye derecesi elde etmeye çalışacaklar.
10 Haziran 2019 Pazartesi günü saat 9.30'da yapılacak olan açılış töreni ile başlayacak olan finallere ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirten Belediye Başkanı Savaş Kalaycı: “Hem sporun geliştirilmesi ve teşvik edilmesi, hem de bu tür organizasyonlar vesilesi ile şehrimizin tanıtımının yapılması bizleri mutlu etmektedir. Bu yıl 600 sporcuyu şehrimizde misafir edeceğiz ve inşallah bu sayıyı önümüzdeki yıl yine buna benzer bir organizasyonla 3 bine çıkaracağız. Belediye olarak spora, kültüre ve sanata destek olmaya devam edeceğiz. Katılan tüm sporculara şimdiden başarılar diliyorum” dedi.


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.