Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Aladağlar Günlüğünde KARDOF'un 4. Günü

Spor

KARDOF Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar İncedal yaptığı açıklamada: "20 haziran 2019 Cumartesi günü sabah erken saatte Karaman'dan üç arkadaş çıktık.

Çeşitli dağcılık kulüplerinin üyeleri bir araya gelerek Niğde Aladağlar'da 20 Haziran'da başlayan kamplı tırmanış etkinliği düzenledi. Karaman Doğa Sporları Fotoğrafçılık Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nden (KARDOF) 3 doğasever de bu etkinliğe katıldılar.
Araçla önce Niğde Çamardı'na ulaştık. Orada bir yemek molasının ardından bir adet 4 çeker pikapla Aladağlar Karayaka 2150metrede kamp alanına ulaştık. Akşam hava epey serinlemişti,çadırlarımızı kurup istirahate çekildik. Sabah saat:05.00'de kalkıpçadırlarımızı topladık.  Kamp yükümüzü katırların getirmesi için arkamızda bırakarak  Emler zirvesine doğru saat:06.00'da yola çıktık.Dar geçitlerden, kayalardan, vadilerden tırmanarak  saat:10.00'da dik bir yamaca geldik.Solumuzda Eznevit  Kızılkaya doruklarının gölgesinden adı gibi buz kulvarı Çelik Buyduran'a geldik. Su kenarlarında buz tabakaları vardı, rakımımız 3400'lerde idi. Az molanın ardından dik ve kayalı bir tırmanışla hedefimiz Emeler zirvesine  3730 metreye ulaşmıştık. Mutluyduk. Oksijen seviyemiz düşmüş  olduğu için yorgunluğu iyice hissediyordum ama mutluyduk.
Fotoğraflar çekildi, pankartlar açıldı. Ardından 3100 metrede.Yedigöller kamp alanına 3 saatlik bir inişle ulaşıp çadırlarımızı kurduk.İkinci günü yurdumuzun dört köşesinden 20 dağcı ile 3620 metre rakımlı sema tepe 3610 metrelik Kocasarp teperine zirve tırmanışı yaptık.Köydeki bazı yerlerin bir metre genişlikte iki tarafı 700 metrelik uçurum olan dar bir koridordan geçerek dik kayalardan indik. Tekrar kamp alanımıza ulaştık. Üçüncü günü sabah kampı toplayıp katırlara yükledik. MTA tepeye  3520 metrelik zirveye tırmandık ardından maden boğazından inişe geçtik. 20 Km'lik bir yayla ve göllerle dolu vadilerden inişimizi gerçekleştirdik . Karaman'dan Yaşar İncedal,Soner Şahintürk ve Uğur Şahintürk olarak ilimizi ve spor kulübümüz olan KARDOF'u temsil ettik." dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.