Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Ahır-Ağıl İnşaatı ve Koç-Teke Alımı Desteği Müracaatları Başladı

Tarım

GAP, DAP, DOKAP ve KOP kapsamındaki illerde mevcut büyükbaş ve küçükbaş işletmelerinin yeni ahır-ağıl inşaat yapımı ve damızlık koç-teke alımı desteklemesi 2019 yılı müracaatları başladı. 

19 Nisan 2019 tarihinde sona erecek olan mevcut büyükbaş ve küçükbaş işletmelerinin yeni ahır-ağıl inşaat yapımı ve damızlık koç-teke alımı destekleme başvuruları hakkında bir yazılı açıklama yapıldı. 17 numaralı basın bülteninde yer alan açıklamada “Proje kapsamında büyükbaş-küçükbaş hayvancılık işletmelerinde yeni ahır-ağıl yapımına ve küçükbaş hayvancılıkta damızlık koç-teke alımı ile yeni ahır yapımlarında gübre sıyırıcı ve süt sağım makinesi alımına da %50 hibe desteği verilecektir. Damızlık koç-teke alımı için İl ve İlçe Müdürlüklerimize, yeni ahır-ağıl inşaat desteği başvuruları için sadece İl Müdürlüğümüze başvuru yapılacaktır. Ayrıntılı bilgi için İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne başvurulabilir. 
Destek Müracaatı İçin Aranacak Şartlar:
1.İşletme sahipleri işletme tescil belgesine sahip olacaklar ve işletmeleri, Türk-Vet Sistemine müracaat tarihinden en az 1 yıl önce kaydedilmiş olacaktır.
2.Büyükbaş hayvancılık işletmeleri en az 10, en fazla 50 adet anaç sığır sahibi olacaklardır. Küçükbaş hayvancılık işletmeleri ise en az 100 en fazla 200 adet anaç koyun ve keçi sahibi olacaklardır.
3.Yeni ahır ve ağıl yaptırmak isteyen işletme sahiplerinin ahır ve ağıl yaptıracağı yerler tapulu malları olmalı ve inşaat için yetkili mercilerden gerekli izin ve ruhsatları almış olmalıdır.
4. Küçükbaş hayvancılıkta damızlık koç-teke alımına 100-200 anaç hayvan varlığı olanlara 2-4 adet koç-teke için destekleme hibe ödemesi yapılacaktır. 
Destek Müracaatı İçin İstenen Belgeler İse Şunlardır:
1. İl-İlçe Müdürlüklerinden temin edilebilecek hibe başvuru formu (Ek-1)
2. İl-İlçe Müdürlüklerinden temin edilebilecek Ön Proje Formu (Ek-2)
3. İl-İlçe Müdürlüklerinden temin edilebilecek Tahmini Sabit Yatırım ve Termin Planı Tablosu Formu (Ek-4)
4.Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
5. Hayvan Sağlığı Şubesi veya İlçe Müdürlüklerinden temin edilecek İşletme Tescil Belgesi, 
6. Hayvan Sağlığı Şubesi veya İlçe Müdürlüklerinden Güncel Türk-Vet ten alınan hayvan varlığı belgesi.
7. İnşaat Kamu Kiralamaları için Yatırım ile ilgili Bilgiler formu (EK-3) 
8. Defterdarlık Vergi Dairesinden alınacak Vergi borcu yoktur yazısı 
9. İnşaat İçin Tapu kaydı 
10. İnşaat için SGK İl Müdürlüğünden temin edilecek SGK Borcu bulunmadığına dair yazı,
11.Adli sicil/arşiv taraması kaydı” denildi. 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.