Karaman Haberleri - KGRT Karaman - KGRT Haber - Son dakika - Karamanın Sesi - Radyo 103 FM - Ermenek - Kazımkarabekir - Ayrancı - Sarıveliler - Başyayla - Karaman Güncel Haber

Zamanla Büyüdük Ama Çayımızın Tadı Hep Aynı Kaldı

Yerel

Şabaniye Camii karşısında yer alan çay ocağında babadan miras çay ocağına konuk olduk.

Karamanlıların vazgeçilmez alışkanlıklarından biri olan sabah çayı, Taşkentli Mevlüt’ün Çayevi’nde hayat buluyor. Yıllardır değişmeyen çayevi, Karaman halkının demli bir çay ile huzur bulduğu bir mekan haline gelmiş. Sıcak bir çay, sıcak fırında çıkmış simit, çayın etrafa sinmiş derin rayihası ve eski hatıralarla çay içmek isteyenlerin tercihi Taşkentli Mevlüt’ün Çayevi oluyor.

KGRT mikrofonuna konuşan Taşkentli Mevlüt Türk sinemasına büyük hayranlık duyduğunu belirterek, çayevinde birçok Türk sinema aktörünün tablolarını asarak geleceğe bu çay evini miras bırakmak istiyor. Babadan oğula miras kalacak olan çay ocağı, birbirinden farklı tabloları ve sinema diyaloglarıyla gelen müşterileriyle oldukça ilgi çekiyor.

Çayevi sahibi Taşkentli Mevlüt bizlere vermiş olduğu demeçte “Çayevimiz yaklaşık 20 yıldır açık. İlk açıldığımızda daha küçük bir yerdi, zamanla büyüttük ve değiştirdik. Fakat çayımızın tadı hep aynı kaldı’’ diyerek müşterilerini beklemeye devam ediyor.

Karamanlılar için Taşkentli Mevlüt’ün Çayevi, sadece çay içmek için gidilen bir mekân olmanın ötesinde bir gelenek haline gelmiştir. Bu özgün mekanın sahibi, Türk sinemasına olan sevgisiyle hem müşterilerine hem de gelecek nesillere unutulmaz bir miras bırakmayı hedefliyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.